1. Kaunista kodu ja tee suurpuhastus
Kes keelab sul jõulukaunistused juba varakult välja võtta? Üsnagi süngetel õhtutundidel aitavad kõikvõimalikud hästilõhnavad küünlad ning vilkuvad lambikesed tumedust õdusamaks ja meeldivamaks muuta. Enne tulede ja vilede väljaotsimist korista kodu põhjalikult ära, sel juhul on endal hiljem lihtsam ümbritsevat nautida.

2. Osta kingitusi
Mida varem, seda parem, eks? Kui kingirallit juba enne teisi alustad, jõuad igale sõbrale valida sobiva kingituse ning ei pea leppima ainult lumehelveste ja päkapikumütsidega kaunistatud kraamiga. Veelgi enam – õigeaegne poodlemine ennetab vahetult enne pühi saabuvaid mõtteid, mis küsivad, kas sa ikka said kõik vajaliku ostetud, seega saad rahulikult jõulueelset aega nautida. Täiesti vabalt võid kingid ka ise valmistada, selleks on sul aega maa ja ilm.

3. Kuula jõululaule ja vaata jõulufilme
Nende jaoks ei ole tõesti kunagi liiga vana! Taolised iga-aastased tegevused on justkui kohustuslikud igale pühadefännile ja kergendavad sügismasendust. Filmides nähtav valge lumevaip paneb unustama akna taga krabistava vihma, samamoodi nagu rahulik muusika viib mõtted eesootavale – mis saaks olla veel mõnusam? Võimalusel sea sammud ka jõulukontserdile, sest keeruline oleks taoliselt sündmuselt negatiivsete emotsioonidega lahkuda.

4. Küpseta piparkooke
Küpsiste asemel võid nüüd maiustada piparkookidega ja loomulikult on hea idee ka nende küpsetamine. Külmal sügisõhtul võta hubases köögis ette taina valmistamine - juba üsna varsti saad krõbedaid maiustusi kaunistama ja kuuma tee kõrvale nosima hakata. Boonusena võid varuda vahvaid piparkoogivorme, et koos sõprade või perega toredaid kujukesi imetleda või hoopiski lähedastele pühendusega piparkoogid vormida.

5. Mine jalutama
Võta viimast ja jäta meelde kõik lõhnad ja värvid, mis ümbrusel sulle pakkuda on, sest juba õige pea asenduvad need hoopis teistsugustega. Naudi iga hetke! Jalutuskäigu vahepeal võid kohvikus kuuma kakod juua - see toob kindlasti jõulud veelgi lähemale.

6. Õpi jõulusalme
Kui saabub jõuluvana, siis oleks ilmselt viisakas talle saadavate kinkide eest ka mõned jõulusalmid lugeda. Nüüd ongi paras aeg nende õppimisega alustada, sest nii ei lähe need sul kindlasti õigel ajal meelest ja saad välja valida just sellised luuletused, mis enim meeldivad, mitte ei pea leppima kõige lihtsamate ja leierdatumatega.

Hea lugeja, kuidas Sina jõuludeks valmistud?