Nagu öeldakse first things first. Toitumisspetsialist Tagli Pitsi sõnul on hommikusöögi peamine roll varustada meid vajamineva energiaga. Hommikusöök peaks olema süsivesikuterikas. Kehale kõige vajalikumad süsivesikud leiduvad teraviljatoodetes ja ka puu- ja köögiviljades. Seega on varakult heaks starteriks puder koos marjadega. Kui aga puder üldse ei istu sobivad selle asemele ka võileivad, mõni piimatoode või hoopiski mahl, põhiline, et see toidaks.

Sööklaskäijatel on kergem koolipäeva ühest otsast teisse jõuda. Samas, kui pakutud koolitoit jääb söömata, on sellest vähe abi, et tundides vastu pidada.

Näljatundest vabaneda aitab puhvet. Letile laotud maiuspalasid ja snäkke nähes kasvab kiusatus need kohe ära krõbistada. Saiakestest, küpsistest ja šokolaadist võib küll kõhu täis süüa, kuid vajalike toitainete edetabelis jääksid need lõpupoole. Kui aga vaevab väsimus, ostetakse energiajooke. Ekslikult usutakse nende ergutavasse toimesse. Tegelikult on Red Bullide ja Hustlerite sees aineid, mis energia andmise asemel aitavad organismi olemasolevaid energiavarusid paremini ära kasutada ehk sisuliselt keha kurnata.

Selleks, et ennast paremini tunda tasuks puhvist osta korraliku suppi või praadi. Kui neid ei pakuta, siis kindla peale minek on valida piimatooteid, puu- ja köögivilju (igas olekus), võikusid või pähklisegusid. Maiasmokkade rõõmuks peab mainima, et väikeses koguses šokolaadi söömine on kiireks energiasüstiks.

Tagli rõhutab, et mida korralikumalt süüa, seda parem on enesetunne, välimus, tervis, vaimsed ja füüsilised võimed. Kui need väärtused on top-list’is, tasub eelistada toitvamaid näkse. Mis aga ei tähenda, et maiustamine on bännitud. ;)