Solarise turundusjuhi Georgi Viiese sõnul on Mängude päev jätkuks eelmisel aastal toimunud Mängude ööle, mis osutus väga menukaks. “Sel korral otsustasime sündmusele pühendada terve päeva, et tuua välja veelgi enam mänge ning anda rohkematele inimestele võimalus neis kaasa lüüa," sõnas Viies.

Pühapäevane mängupalavik haarab kogu Solaris keskuse alates nullkorrusest kuni kaupluste ja kinodeni välja. Avatud on mitmesugused mängualad ning päeva saadab aatriumis meeleolukas show-programm.

Eriliseks maiuspalaks on Mängude päev just konsoolimängude fännidele – Solarise aatriumisse on rajatud iga arvutimänguri unelmate mängusaar, kus on kohal Xbox 360 ja Wii konsoolid ning Sony PlayStation 3 koos liikumistundliku Move puldi, rallitooli ja 3D-teleriga.

Esitlemisele ja proovimisele tuleb hulgaliselt uusimaid mänge ning uudisena ka Soomes leiutatud ümmargune mängupult Blobo, mis nüüdsest ka Solarises saadaval on. Lisaks toimuvad Extreme Spordi kaupluses igal täistunnil Wii talispordimängud ning IM Arvutid kostitab külalisi Blobo-mängude ja ülipopulaarse kitarrimänguga Guitar Hero. Uusimate 3D-mängudega varustatud mänguvalmis konsoolid ja rallitool ootavad mängijaid ka Solarise esimesele korrusele.

Solarise nullkorrusele üles seatud mängusaalis saab rallida mudelautode ringrajal, lihvida simulatsioonirajal oma golfilööke ning pidada lauajalgpalli- ja õhuhokimatše. Mängusaalis on avatud on ka meisterdamisnurk, kus annavad nukkude valmistamiseks näpunäiteid Nukufilmi Lastestuudio meistrid.

Mõttespordi austajate rõõmuks toimub ühe Mängude päeva tähtsündmusena aga juba teist korda Solarises populaarne Olympic Online Pokkeriturniir ning avaneb harukordne võimalus kuuekordse Eesti malemeistri Olav Sepaga malesimultanis rinda pista.

Muu hulgas saab mängida veel lauamänge Apollo raamatupoes ja kaupluses WePlay, elada kaasa Solaris Fingerboard Cup näpurulavõistlusele ning soetada endale mitmesuguseid mänge ja mänguasju Solarise teisel korrusel kihavalt laadalt. Ka läheb hulgaliselt ihaldusväärset kaupa müügiks aatriumis toimuval 1-eurose alghinnaga heategevuslikul oksjonil, mille tulud annetatakse Tallinna Muusikakeskkoolile altviiulite soetamiseks.

Kella 18ni kestvale Mängude päevale paneb võimsa punkti laulatari Ithaka Maria ja tema bändi etteaste Solarise aatriumis.