Me oleme harjunud, et on teatud tüüphobid. Tüdrukutel tantsimine, laulmine, poistel autod, tsiklid, jalgpall jms. Miks on sinu hobiks just koerad?

Koer ja koertega tegelemine tulid minu ellu pigem suure üllatusena.Väiksena palusin vist isalt iga päev koera ning õnnelike juhuste kokkulangemise tõttu saingi lõpuks neli aastat tagasi väikese šoti terjeri omanikuks.

Kuidas koer endale sellise nime sai?

Me kutsume teda Vikiks. Nime tuletamine oli imelihtne, sest paberite järgi on ta Marland Vigor Vortex. Sealt ka nimi Viki. Nime valimiseks istusime perega laua taha ning kui isa oli öelnud, et miks mitte Viki, siis nii sa ka jäi. Mehe sõna maksab ju…

Millal ja kuidas sa enda jaoks need loomad avastasid?

Avastasin siis, kui endale tuli majja väike šotlasepoiss. Varem olin ka juba näitusi vaatamas käinud, aga koeraomanikuna sai see kirg ainult tuult tiibadesse. Koertega on võimalik loomulikult tegelda mitmete erinevate aladega, kuid mina valisin just näitused.

Kui palju aega oma koera peale kulutad?

Iga päev tuleb natuke aega ka Vikile eraldada, aga minu ja kindlasti ka teiste koeraarmastajate jaoks on see pigem puhkus, kui saab oma lemmikuga tegeleda. Igapäevased jalutuskäigud ja pärast jalutuskäiku ka käpapesu, mängimine ja paitamine. Hooldus iseenesest on kerge ja nõuab aega ainult kord nädalas: kraasimine, küünte lõikamine, kõrvade puhastamine jne.

Millised omadused peavad olema ühel näitusekoeral?

Eelkõige peavad olema tõustandardile vastavad tunnused ja šoti terjeri puhul ka vastav temperament. Kindlasti ei tohi tegemist olla agressiivse koeraga ning on parem, kui loom on hästi motiveeritav ja koostööaldis.

Sa oled koolis viieline, seega kulutad päris palju aega õppimisele. Kas sa arvad, et sul on jäänud midagi tegemata/nägemata sellepärast, et oled oma kohustuseks võtnud koeraga niivõrd palju tegeleda ning näitustel käia?

Kindlasti pole mul jäänud mitte midagi tegemata. Eksamid on tegelikult alles ees ja viimane aasta oleks ikkagi hea pingutada. Koertenäitused on reeglina nädalavahetustel ja seega on mul väga hea võimalus puhata ja end argirutiinist välja rebida.

Miks on koerad paremad kui kassid?

Koerad ja kassid on mõlemad väga põnevad loomad ning ausalt öeldes naudin ka kasside seltskonda (kuid minu koer seda väga hea meelega ei tee).

Mis oleksid valmis andma oma koera eest?

Hea küsimus. Ei julge öelda, et ma tema eest elu annaksin…

Mida su koer sulle õpetanud on?

Nõrgemate eest tuleb hoolitseda ja koera armastus on piiritu.

Kas su koer teab kõiki su saladusi?

Vaevalt…süda ei ole ju läbisõiduhoov, mul on ja jäävad sinna sopid kuhu keegi ei pääse ja kus ma saan ennast hästi tunda (naer).