Nii mõnedki riietuselemendid ja aksessuaarid paarikümne aasta tagusest moest on juba leidnud tee tagasi meie garderoobi. Kui oled trenditeadlikult retrostiiliga kaasa läinud leiad palju vajaminevad elemente juba enda kapist!
Anname paar soovitust, kuidas lihtsa vaevaga oma välimus ja riietumisstiil ajarännakule viia.

Pildiga t-särk

Graafilised t-särgid on kõige lihtsam moodus end 90ndatele vastavalt riidesse panna. Pilt või logo peaks olema ajastule vastav: 90ndate bänd, modell või kuulsus. Kuigi see on üks asjadest, mis on tagasi moodi tulnud ja retro t-särke võib leida ka kaubanduskeskustest, siis võib särki minna otsima ka kaltsukatesse, et stiil oleks veelgi autentsem.

Flanellsärk või kilejope

Õhtud on jahedad: vajalik oleks t-särgile ka mingi jakk peale otsida. Heaks variandiks on siinkohal ruuduline flanellsärk või tuulisema ilma korral sportlikus stiilis kilejope. Tuulejope peaks olema vähemalt kahevärviline. Kui jakiga on liiga palav, võib selle värvika efekti jaoks ümber vöökoha siduda.

Kulutatud kottis teksapüksid

Eriti hästi sobivad flanellsärgiga kokku kulutatud laiemat tüüpi teksapüksid, mis võiks värvuselt heledad olla. Ka see stiil on meile praegusest moest teada - „boyfriend“ stiilis teksasid võib leida pea igast poest.

Kui sa leiad kuskilt traksidega teksad, siis need sobivad ka ideaalselt. Kuid pea meeles: jäta kas üks või lausa mõlemad traksid kinnitamata!

Värvilised retuusid

90ndatel kanti silmatorkavaid retuuse nii spordirõivastuse juurde kui ka mugavalt argipäevariietuses. Tihti olid ka retuusidel siksakiline või mummuline muster. Eriti hästi saab neid kokku sobitada sportliku kilejopega. Kui ei tea, milliseid retuuse valida siis tuleks meeles pidada üht lihtsalt põhitõde- mida värvilisem, seda parem!

Retuuside juurde sobib juurde kanda ka spordi käepaela ehk higipaela.

Aluskleit

Eriti šiki look'i jaoks võib selga panna hoopis õhukese õlapaeltega aluskleidi. Headeks värvideks on must, valge, virsikutooni, roosa või helesinine. Lisakihina võid aluskleidi alla panna ka t-särgi.

Aksessuaarid

Suured ümmargused kõrvarõngad, pingul kaelakee ümber kaela ja silmatorkavad paksud juuksekummid. Kõik, mis on ringiga meieni tagasi jõudnud ja teevad 90ndates stiilis riietuse eriti kihvtiks! Värvilisi juuksekumme ehk scrunchie'sid võib ka efekti loomiseks lihtsalt ümber käe kanda kui on soov juukseid hoopis lahti kanda. Lisaks sellele võid kanda ka kunagist must-have'i tujusõrmust, kui see peaks kuskil ehtekarbis veel alles olema.

Olge julged, loomingulised ja võtke stiilipeost värvikat viimast! Inspiratsiooniks vaata ka pilte eelmise aasta lõbusast Retrobest Fetivalist siit!