V&T on head saatejuhid, sest neis leidub selleks tööks vajalikku spontaansust, samuti oskavad nad kiiresti sõnadega žongleerida, aga parem huumor sünnib ikkagi inimeste omavahelistest kõnelustest. Ei poiste juhitav soovisaade "Lustikummut" ega argipäeviti eetris olev, varem lindistatud viieminutine self-help-plokk pole nii head kui interaktiivne programm. Kui inimesed flirdivad vastu, siis saade õnnestub.

Millal tuttavaks saite?
V: Veiks ja Tambet tutvusid aastal 1996 ja said sõpradeks. Ühised huvid: sport, muusika, kino.
T: Jah.

Septembri Stiinas:
  • Lahe plika
  • Marek Sadama
  • Roskilde rokib
  • 5 asja, millest ei tohi poisile rääkida
  • Kasuisa õuduste loss
  • Miks mul ei ole (on) vendi, õdesid?
  • Erinevad ja sarnased lõunamaa noored
  • Tais tarkust taga ajamas

    Telli ajakiri!

  • Kuidas tegelaskujud sündisid?
    V: Tambet sündis juhuslikult sünnitusmajas. Ta ei olnud oodatud laps, aga hiljem selgus, et ajab asja ära küll, ja talle pandi nimeks Tambet.
    T: V ja T nimed ja riided ja iseloom sündisid põgusa mõttetöö käigus reklaamibüroo C4 nõupidamiste toas, vahetult enne 1998.-1999. telehooaja algust.

    Eeskujusid?
    V: Mulle meeldib Ines Aru. Ta on naljakas ja ilus.
    T: Naljameestest meeldib Raimo Aas.

    Kuidas raadiosse tööle saite?
    V: Hästi.
    T: Tegelt hakkas R2s "Mölamaffia" omadega läbi saama ja hauti lõpetamisplaane. Meie aitasime nad hädast välja ja oleme sõbrad edasi. "Mölamaffiast" on seniajani kahju.

    Miks vajab R 2 "Rahva Omakaitse" kõrvale veel üht naljaduot?
    V: Esiteks on saatejuhid erinevad. Ja teiseks on Raadio 2 lihtsalt nii kõva raadio, et nad suudavad hoida oma meeskonnas jube palju staare.

    Kui rumal on teie publik?
    V: Vastaks keeruliselt: kas inimene, kes on rumal ja seda teistele välja ei taha näidata, ei tea sellepärast veel ise, et need, keda ta vaatab ja kelle üle nad naeravad, tema enda üle ei naera? T: Ma arvan ka nii.

    Mängite vist peamiselt eesti musa. Miks?
    V: Raadios on selline lahe värk, et seal on nii eesti kui ka välismaist mussi. Meie valime mõlematest parimad palad ja mängime teisele ette.
    T: Peamiselt mängime veel lolli ja kaarte.

    Miks tutvumistunni ära lõpetasite?
    T: See ei olnud enam huvitav. Hakkas tüütama.
    V: Samas oli vahel hea tunne, kui helistati ja öeldi, et meil tulevad pulmad ja kohtusime aasta eest teie saate kaudu. Aga muidugi hakkasid tööd segama ka sellised "kvaliteethuumori mehed", kes helistasid ja ütlesid torusse "Mine m...i" ning siis panid toru ära.

    Mis vembu ise teise saatetunni vaimus mõnele sõbrale viskaksite?
    V: Ma teeks mingi ilgelt lihtsa vist. Helistaksin mõnele sõbrale ja ütleksin, et mul on püksilukk lahti, ja kui nad ei usu, hakkaksin naerma.
    T: Ma teeks ka vist selle. See on päris hea.

    Teised jaamad pole ületulemist pakkunud?
    V: Varem, kui olime veel teletöötajad, pakuti saatejuhi kohti ühte raadiojaama, mis tollal oli loomisel, aga me ei tahtnud minna. Nüüd seda jaama enam pole.
    T: Ega me ei olegi tegelikult naljamehed. Oleme tõsised raadioajakirjanikud. Meil on ju oma talkshow "Tuntud & Tundmatud Show".

    Miks V&T teles ei töötanud?
    V: Mis kurat? Töötasime ju kaks aastat!!! Tegelt töötas hästi, aga sellega oli nii palju sebimist ja aja- ja energiakulu, et lasime pärast esimest hooaega väga üle jala ja siis läks asi nõrgaks. Tavaline jama tuli. Olete nii head sõnadega mängijad, et võiksite – ei, peaksite – töötama copywriterina. Tambet oligi, eks. Miks nüüd ei tööta?
    T: Copywriteri töö on siis hea, kui seda ei pea liiga palju tegema. Ainult siis, kui süda lustib.
    V: Paar head ideed mul on, aga copywriterina töötada ei suudaks, sest see eeldab varast tõusmist ning on ka füüsiliselt väga raske.

    Millal teineteise peale vihastate?
    V: Vahel ikka tuleb ette, aga see läheb ruttu üle. Eetris ilgume niisama ja tegelt läheme pärast koos peole ja oleme sõbrad edasi.
    T: Ja tuttavad.

    V&T vanu saateid on igatahes nii hea vahel kassettidelt kuulata. Siin maitseproov 2001 oktoobrist.

    Siin iseloomustab Veiksi ja Tambetit nende mõlema hea sõber Kaarel Kose.