Proovi ja sa ei kahetse!

6-le
15 minutit + 30–35 minutit küpsetamiseks
381 kcal/ports

375 g lehttainast
1 keskmine punane sibul
1 sl oliiviõli
soola-pipart
1 sidruni koor
0,5 sidruni mahl
5 sl hapukoort või crème fraiche’i
200 g suitsulõhet
2 tl kappareid
hakitud tilli

1   Soojenda ahi 200 kraadini. Rulli jahusel laual tainas õhemaks kettaks ja kata sellega 20 cm läbimõõduga võitatud vorm. Pane tainale küpsetuspaber ja vala raskuseks peale herneid või ube. See on vajalik, et tainas küpsemisel kokku ei vajuks. Küpseta 20–25 minutit, et ääred muutuksid kergelt pruunikaks. Eemalda paber ja raskus, torgi pirukapõhi kahvliga täkkeid täis ja küpseta veel 10 minutit. Lase pirukal metallrestil jahtuda.
2    Hauta viilutatud sibulaid õlis umbes
5 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.
Tõsta seniks jahtuma, kuni segad sidrunimahla ja hapukoore.
3    Määri sibulasegu pirukapõhjale ja kata
lõheviiludega. Riputa peale kappareid,
hakitud tilli ja riivitud sidrunikoort. Kuni pakkumiseni võid pirukat hoida külmas. Serveerides nirista pirukale hapukoorekastet.