Kõik võiduvaletamisel osalevad võistlejad saavad viis minutit aega, et ette kanda nii pöörane valejutt, kui nad vähegi suudavad välja mõelda, ning teha seda võimalikult usutavalt, kirjutab Odditynews.

Seejuures ei tohi kasutada mingeid lisavahendeid, lugeda märkmeid ega nalja teha. Osaleda võivad kõik, välja arvatud poliitikud ja juristid, kes valetamisega oma igapäevast leiba teenivad ning seega teiste võistlejate ees ebaõiglast eelist omavad.

Humoorikat võistlust on aastate jooksul võidetud näiteks lugudega maagilistest veealustest reisidest prügitünnis, kuidas inimesed kliimamuutuste pärast kaamelitega pidid sõitma hakkama ning teiste absurdsustega. Eelmise aasta võitja edetas teisi, luisates kokku loo, kuidas ta Prints Charles'iga tigude võiduajamisel osales. 

Maailma kõige suurema valevorsti võistlust peetakse külakeses 19. sajandil elanud külalistemaja omaniku Will Ritsoni mälestuseks. Nimelt olnud mees särav valevorst, kes oma külalisi põhjendatult uskumatute lugudega lõbustada armastas. 

Võistluse seni tuntuim võitja on kohalik mees John Graham, keda kutsutakse ka Johnny Valetajaks, kes on võistluse kinni pannud koguni seitsmel korral ning keda võib seega pidada maailma kõige paremaks valetajaks. 

Vaata videot maailma kõige suuremast valevorstist Johnny Grahamist: