1. Ära käi iga päev poes. Nii tekib tahes-tahtmata kiusatus osta midagi veel. See pole halb mitte ainult su rahakotile, vaid ka vöökohale. Tee kindel plaan enne, kui poodi lähed.

2. Pane iga kuu mingi summa kõrvale. Kui käes on järjekordne palgapäev, siis pane mingi kindel summa kohe hoiusesse.

3. Proovi elada nii, et sa ei pea iga kuu tulema napilt ots otsaga kokku. Ära võta endale liigseid rahalisi kohustusi. Midagi on valesti, kui elad palgapäevast palgapäevani.

4. Tee kooli kõrvalt tööd. Isegi siis, kui sul pole otseselt raha vaja. Nii saad suure osa palgast millegi jaoks kõrvale panna.

5. Mõtle, mis on su eesmärk. Lihtne on millegi jaoks raha säästa, kui tead, mida soovid osta. Olgu selleks uus arvuti, korteri sissemakse või hoopiski auto.

6. Vaata üle oma kulud ja tulud. Tee selgeks, mis on need asjad, millele kulutad iga kuu mõttetult raha. Käid sõbrannadega nädalavahetuseti väljas, tellid kümneeuroseid kokteile ja sõidad taksoga koju? Ilmselgelt neelab see kohutavalt palju raha.

7. Kui ostad poest toitu, siis tee menüü vastavalt sellele, mis on parasjagu soodushinnaga. Alati on pakkumises asjalikke toiduaineid, millest saad valmistada mõne tervisliku roa. Kui pole, siis mine teise poodi.

8. Mine riidepoodi ainult siis, kui sul on midagi päriselt vaja. Kui lähed niisama silma nuumama, tekib tahes-tahtmata soov midagi osta. Näiteks vaatad, et nii kena kampsun ja hinnasildil ilutseb -50% kleeps. Kas vajasid seda tegelikult?

9. Tee toit ise kaasa. Ära käi kogu aeg väljas söömas. Valmista kodutoite, mida saad kooli ja tööle kaasa võtta. Lisaks on see sageli ka tervislikum.

10. Jälgi pakkumisi. Kui vajad uut elektroonikaseadet või riideid, siis uuri, kust saad soovitud eseme kõige parema hinnaga.

11. Ära telli ajakirju ja ajalehti, mida sa ei loe ja mis niisama tolmu koguvad.

12. Ära tee endale krediitkaarti ja ära osta asju laenuga. Kui tekib soov midagi osta, siis mõtle, kas oleksid nõus selle summa välja käima ühe korraga, kui see oleks sul parasjagu olemas. Näiteks kas laoksid telefoni eest 1000 eurot kohe letile?

13. Eelista jalgratast autole või kõnni jala. Esiteks on see füüsiliselt parem ja teiseks säästad nii oluliselt raha. Autoga ei kaasne mitte ainult bensiinikulu, vaid ka hoolduskulud.

14. Kui käid sõpradega väljas söömas, siis maksa selle eest, mida tellisid ja ise sõid ning ära jaga arvet võrdselt ära. Muidu võib juhtuda, et maksad palju rohkem, sest keegi teine tellis kallimaid sööke.

15. Võta iga nädal pool tundi aega ja vaata oma kulutused üle. Kuna iga inimese kulutused on individuaalsed, siis leiad tõenäoliselt kohti, millelt saaksid säästa.