Mehe nimeks oli Kadir Nurman ning ta asutas oma esimese toidukoha Berliinis aastal 1972, olles sinna emigreerunud Türgist, kirjutab BBC.
Ta pani tähele, et berliinlased on kiire elutempoga ning arvas, et linnarahvale meeldiks ehk toitu endaga kaasa võtta või tänaval süüa ning hakkas oma toidukohas pakkuma grillitud liha ja salatit leiva sisse pakituna. Ehkki kebab kui Türgi rahvusroog pärineb juba 19. sajandist, sündinud just Nurmani käe all sellest roast kompaktne Saksamaa versioon, mis sai kiiresti väga populaarseks: tänaseks pakub Saksamaal döner kebabi 16 000 toidukohta, neist tuhat asub Berliinis.

Kuigi döner kebabi leiutajaks on pakutud teisigi, on just Nurman see, kelle algupärast panust Türgi döner kebabi tootjate liit aastal 2011 ametlikult tunnustas.

Siiski ei patenteerinud Nurman oma leiutist kunagi ega teeninud seega oma 2,5 miljardi eurose aastakäibega hitt-toote leviku pealt sentigi.

Kaks aastat tagasi antud intervjuus Frankfurter Rundschaule avaldas ta selle üle kerget kibestumust, kuid rõõmustas, et tema välja mõeldud toit meeldib miljonitele inimestele ning et türklastel on döner kebabi pakkujatena Saksamaal võimalik edukalt elatist teenida.