Alles kolmandat korda Eurovisioonil võistlev Eesti vennasmaa Gruusia januneb ka väga oma esimest võitu

Lauluvõistluse avapidu siin uhkes heaolukantsi pealinnas Oslos meenutas pigem suurt näljahäda - kes hiljaks jäi, see ilma jäi. (Ka peole hilis-saabunud Eesti laulupoisid nokkisid porgandi ja paprikaviilude vahelt kähku välja veel viimseid lihapalle...)
Avapeopaigaks oli Oslo valinud muidugi oma kuulsusrikkas raekoja, kus antakse iga aastal uhkelt üle Nobeli rahupreemia. Viimati sai selle siin pihku USA president Barak Obama ise!) Mõistes küll norrakate rahvuslikku au ja uhkust, aga... Mis sellest asja, kui hingad sama õhku, mida kunagi USA president, kui kõht tühjaks ja kurk kuivaks jääb...?!
Seevastu Gruusia mõikas üürida Oslolt oma laulu esitluspeoks suurema pinna - uue uhke ooperimaja vaatega merele. (Ilmselgelt on norra arhitekti silme ees seisnud mudelina Sydney sümboliks saanud ooperiteater.) Oli rohkem õhku liikuda-suhelda, ja süüa-juua vägevalt nagu mullu Moskvas, ning enne seda teiste Euroopa Ida- ja Lõuna osariikide „pidu katku ajal" vastuvõttudel.
Hakkaja Gruusia teeb Eurovisiooni-ajalugu ka sellega, et esimest korda linnas väljas ühe maa eurolaulu vali-mind-reklaamid. Gruusia lauljatari Sofia kaunis näolapp vaatab Oslos ringi jalutades vastu nagu Tallinnas Keskerakonna-kohuke. Muidugi mitte nii tiheda sagedusega, igalt tänavanurgalt - nii palju raha Gruusial muidugi pole.