Väikesel mehel väikesed mured, suurel mehel suured mured... Kroonika uuris majanduskriisi valguses Eesti ärieliidile kuuluvat varandust. Tulemus: suurim kaotaja- Indrek Rahumaa.

Riskikapitalist Indrek Rahumaa (37, Veevalaja) on Silvano Fashion Grupi suuromanik. Selle ettevõtte turuväärtus on kukkunud tippseisust 8,8 korda ja on hetkel 343 miljoni krooni juures, mis kajastub kahtlemata ka ettevõtte suuromaniku varanduses.
Rahumaa ise on klassikaline investeerimisgeenius. Ta ostis ettevõtteid, liitis neid ja noteeris börsil ning müüs need fondidele maha. Ei saa öelda, et Silvano majandustulemused oleks kehvad. Samas on kohutav aeg täiendava finantseerimise leidmiseks ja uute skeemide punumiseks.
Seega paneb meest ilmselt rohkem muretsema asjaolu, et ta on jännis võlakirjade lunastamisega. Rahumaal on tekkinud raskused ligi paarisajale investorile, sealhulgas Swedbanki ja SEB fondidele, 100 miljoni krooni tagasi maksmisega. Rahumaale kuuluva Vicron Investment Groupi kommertspaberi lunastustähtaeg oli juba 29. detsembril ja mõned investorid on tõsiselt mures.
Rahumaa on lubanud võlakirjaemissiooni, koguväärtuses 101,4 miljonit krooni, jaanuari jooksul restruktureerida.
 
Kes on veel enim varandust kaotanud ärimeeste TOP 12-s, loe värskest Kroonikast.