Mingil kummalisel põhjusel on noortele väga oluline, et kui noorelt, kui palju ja kellega astutakse vahekorda. See on suure osa (mitte kõigi!) tänapäeva noorte jaoks ülioluline. Juhul, kui tütarlaps pole suutnud kaotada oma süütust kusagil joomingul, purjuspäi ja 14 aastaselt, siis vanemana ikka veel neitsi olles jääb mulje, nagu teda ei peetakski enam täisväärtuslikuks inimeseks. Juhtubki nii nagu Mässu loos, et kõik, kes tüdruku neitsilikkusest teavad, hakkavad talle seda ette heitma.

Siinkohal räägiksin ma ühe loo. Kujutage ette kahte šokolaadi- ühel on paber ümber ja teisel ei ole. Nüüd kujutlege näiteks nii paljusid inimesi, kui seisis sel aastal laulukaare all. Need kaks šokolaadi saadetakse rahva seas ringi käima. Kõik inimesed seal lauluväljakul katsuvad mõlemat pruuni maiust, ühte paberiga ja teist ilma. Nüüd viimaks jõuavad mõlemad šokolaadid sinuni tagasi. See, millel paberit ei olnud, on kokku puutunud tuhandete mustade kätega ja on nii sulanud, et isegi tootja logo pole enam ruudukeste peal näha. Teine, paberiga šokolaad, on ka käinud läbi kõikide nende käekeste vahelt, ümbris on küll veidi kortsus, aga maius ise on korras. Nüüd ma küsiks, kumba šokolaadi Sina süüa tahaksid?

Loo moraal on järgmine: kujutlege, et tüdrukud (ja ka poisid tegelikult) on nagu šokolaadid. Mida rohkem neid “näpitakse”, seda vähem tahavad hiljem neid teised.

Süütus pole häbiasi. Neitsilikkuse loovutamine on pigem suurim kingitus, mida sa oma kallimale teha saad. Kui oodata ära õige armastus, siis on seks hoopis parem, kui seks kohustusest vabaneda sildist “süütu”. Lisaks sellele, esimene vahekord ei ole suurel osal neidudest just kõige nauditavam ning meeldivam kogemus ning see võib mõjutada tema edasist voodielu. Esimene ebameeldiv kogemus võib jätta mällu halva tunde, mis saadab meid ka hilisemas seksuaalelus.

Vahekorda astudes peab olema selleks valmis mitte ainult füüsiliselt, kuid ka vaimselt. Noored üritavad miskipärast maru kiiresti täiskasvanuks saada ja arvatakse, et kui seksitakse, siis ollaksegi kohe täielikult enda eest vastutav. Tegelikult mitte seks ei tee sind täiskasvanuks, vaid viis kuidas sa seksi suhtud. Nooruspõlve suhted on enamasti vähepüsivad. Harva juhtub, et põhikoolis leitud armsamaga jäädaksegi kokku. Noorte meel on enamasti nagu tuul, mis puhub kord siit kord sealt. Tuleb mõelda, et kas sinu järjekordne kallim on väärt seda, et sa temaga magad. Samas pikaajalise suhte teeb seks enamasti tugevamaks.

Naiste jaoks tuleb seks pärast lähedaseks saamist, meestele on aga seks viis lähedaseks saamiseks. See fakt nõuab seda, et te annaksite endale aega. Ja kui see aeg ei ole tulnud ka siis, kui oled veel 17 ja süütu, siis las ollagi nii. Samuti tuleb arvestada ka partneriga. Oma soovide pealesurumine pole kindlasti õige. Kui sinu partner ei suuda leppida sinu neitslikkusega, siis tuleks mõelda, et milles teie suhe siis üldse seisneb.

Mässu, süütus pole häbiasi! Need, kes räägivad sinust halvasti, on ilmselt kadedad, et sul on veel võimalus teha oma elu ühte tähtsat valikut ning sina saad seda teha õigesti ja kahetsemata :)

Igaüks teeb oma valikud ise ja kes oleme meie, et teiste otsuseid kritiseerida? Vaid me ise elame oma valikutega, seda mis teised teevad ja mis elu nad elavad, on igaühe enda asi!