1. Lähen jooksma
Toas on uued neoonvärvidega ilustatud jalanõud, mille amortidega sisemus on ilmselt pehmem kui Jaan Pehk. Õues on õhk värske nagu Alpides ja soe nagu Maldiividel. Samas voodi on lähemal. Ja külmkapp. Ja telekapult. Kokkuvõtlikult: me kõik teame, et sa ei lähe jooksma.

2. Teen vähem tööd ja naudin suve
Kujutad pilti: sul on terve suvi vaba! Sõbrad kutsuvad ujuma, bussipilet ujumiskohta maksab 3€. Aga sa ei käi tööl ja naudid suve, mistõttu ei saa sa endale bussipiletit lubada ja suve nautida. Milline iroonia. Järgmine suvi oled aga targem ja lähed tööle, et sõpradega ujuma saaks minna. Oled tööl, teed tööasju, võtad kõnesid vastu, koristad ja ehitad – kõike korraga, sest oled loomulikult multitalent. Heliseb telefon, toru otsas on sõber Urmas, kutsega ujuma. “Õigus jah, sa oled ju tööl,“ sõnab ta, vahele poetab aga teadlikult ebameeldiva pausi. "Igatahes, me lähme kõikide su parimate sõpradega ujuma!" See oli vaid üks näide paradoksist "raha=aeg", näiteid on veelgi.

3. Teen aiatöid

Kartulid vaja maha panna, tillipeenrast hommikusele omletile maitserohelist. Reaalsus kipub aga vedama sinnapoole, et kui kevadel lehtede riisumine suviste aiatööde alla läheb, siis on aiatööd sinu jaoks tehtud.

4. Külastan mõnda festivali

Muusika, söök, jook ja see melu! Kolm päeva järjest magamata, kuna telk on lihtsalt suure koti eest, kus asju hoida. Päikesetõusu võtad vastu artistidega juttu puhudes. Saad endale festivaliarmastuse, ei tahaks sealt alalt kunagi lahkuda. Üks hetk avad silmad, lebamas oma toas voodis pärast seda veidrat und ja vaatad festivali otsekajastust kodustes tingimustes Publikust.

5. Pruuniks teiseks juuliks!
Vt punkt 9.

6. Külastan sugulaste ja sõprade maakodusid
Sääsed, kärbsed kohapeal, tõenäoline sõnnikulehk teel sinna. Milleks end vaevata, kui on võimalik täiesti vabalt ilma selle kogemuseta oma elu edasi elada. Siis ehk külastaksid kui see asub ~70 meetri raadiuses sinu kodust ja linnas.

7. Nopin loodusande
Võtad korvi kätte, käid mööda radu, näed maasikaid, seeni...loomi on vähe, metsa pole ka ümber. Lähed leti äärde ja küsid kilohinda, sest oled poes. Ekstreemsemad inimesed on päris loodusesse läinud, ehk hoopis turule.

8. Käin ujumas
Ujumist peaks vältima isegi siis kui väga palav on. See on üleüldse ohtlik tegevus. Ei taha ju ometi haigeks jääda, dušš ja vann on juba niigi riskantsed.

9. Põrutan Pärnusse puhkama
Pole midagi kosta, tegelikult võid sa sinna isegi sattuda. Seal on tõenäoliselt mingi pidu, mille heaks töötavad osavad turundajad, kes suutsid sulle selle peo juba aastal 2012 maha müüa.

10. Ei tähista jaanipäeva
Tähistad ikka küll. Kõik tähistavad seda, isegi kui nad seda ei taha. Kõige pealehakkajamad jaanipäevapidajad on üldjuhul just need, kellele see kõige vähem ülejäänud aasta jooksul korda läheb.