Et aidata järgmistel ülikooli astujatel endale õigeid valikuid teha, andis Immato soovitusi, kuidas valida eriala ning leida aega tegeleda edukalt nii töö kui ka õppimisega.

Mõtle välja, mis sind huvitab

Kui asud eriala valima, mõtle välja, milles sa juba oled väga hea, mis sind huvitab ning millise valdkonnaga tahaksid ennast elu lõpuni siduda - igal alal saab olla maailma tipptegija!

Võta ülikooliõpingutest maksimum

Kui inimene on otsustanud minna ülikooli, siis tuleks sellest võtta maksimum. Lihtsam ja arendavam on teha asju kontsentreeritult ja ühe korraga. Samuti on ülikooliõpingutest rohkem kasu siis, kui inimesel on ka mingi reaalne siht silme ees, mida ta saavutada tahab. Ülikoolis ei õpetata kõike, sealt saab vahendid ja nö tööriistad, mida tuleb õppida rakendama päris elus.

Planeeri oma aega

Oma aja planeerimine ja selle manageerimine on äärmiselt olulised oskused, mis võimaldavad rohkem ja efektiivsemalt tegutseda. Igaks asjaks on oma aeg – kui võtta endale mingi eesmärk, siis tuleb ka selleks planeerida aeg ja tegevusele pühenduda. Samuti tuleb paika seada prioriteedid ja mitte kulutada aega mõttetutele tegevustele.

Mõtle, millist tulevikku endale soovid

Keskkoolilõpetaja peaks vähemalt proovima mõelda tuleviku peale. Kujutle, milline oled sina ja su elu, pere, finantsid, tervis 10 ja 20 aasta pärast. Võiks mõelda nii, et mida ma saan teha praegu selleks, et minu unistused ja ootused täituksid. Kindlasti aitab ka eesmärkide sõnastamine.

Kasuta ära tudengielu hüvesid

Kahjuks polnud mul muusikukarjääri tõttu võimalust minna välismaale õppima, kuid sõprade ja tuttavate näitel soovitan kindlasti seda võimalust kasutada. Teise olulise asjana soovitaksin ülikooliõpingute ajal käia erinevates ettevõtetes praktikal, sest kõige paremini õpibki reaalses töökeskkonnas, kus on võimalik jälgida tööprotsesse ning osa saada tegemistest, mida koolis ei õpetata.

Kuigi Taavi Immato on läbinisti muusikainimene, valis tema oma erialaks EBSi rahvusvahelise ärijuhtimise. „Äriharidus annab oskused ja teadmised, kuidas oma tegemisi majanduslikust aspektist hinnata. See pole mind aidanud ainult muusiku karjääris, vaid ka kõikides muudes igapäevastes tegemistes. Mida rohkem mõistad, kuidas asjad käivad, seda paremini hakkama saad,“ kinnitas Immato.

Rahvusvahelise ärijuhtimise ja teiste EBSi õppekavadega saab tutvuda 30. juunil kell 18.00 Coca-Cola Plazas, kus linastub tasuta film „Nüüd sa näed mind 2“ ning toimub EBSi bakalaureuseõppe infotund. Rohkem infot siit.

Jaga
Kommentaarid