Keefir on muutunud populaarseks kõikjal. Moe- ja terviseblogijad lisavad sotsiaalmeediasse pilte ja räägivad keefirijookide kasulikkusest. Mis on aga see, mis teeb keefirist imejoogi? Keefiri on täis- või poolkooritud piim, mida on kääritatud mitme bakteriliigi ja pärmiga. Kuna keefir on happeline jook, siis ergutab see seedenäärmete tegevust ja mõjub hästi ka neile, kes kannatavad mao alahappesuse all. Keefir on kasulik ka luude tervisele ja leevendab põletikke.

Keefir sisaldab umbes 30 kasulikku bakterit, mistõttu on see suurepärane probiootikumide allikas. Nende all mõeldakse enamasti piimhapet tootvaid baktereid, mis tasakaalustavad soolestiku mikrofloorat. Probiootikumid tasakaalustavad bakterite taseme kehas ja tulemuseks on immuunsüsteemi tugevnemine.

Kui sa ei ole varem keefirit joonud, siis see maitseb jogurtile sarnaselt. Positiivne on, et saad keefiri abil valmistada mitmeid smuutisid ja lisada sellele erinevaid puuvilju või marju. Tulemuseks on imemaitsev jook, mis annab vähe kaloreid ja on tervislik.

Allikas: byrdie.co.uk