Põllumajandusliku kallakuga koolist on tänaseks saanud kutseõppeasutus, kellele kuulub ka Baltikumi kõige täiuslikumalt säilinud mõisakompleks 29 ehitise ja rajatisega.

Kool pakub põhikooli- ja gümnaasiumijärgset kutseõpet ning täiend- ja ümberõpet täiskasvanutele. Välja on kujunenud kaks põhilist spetsialiseerumise valdkonda: maamajandus ja teenindus. Käesoleval ajal ühendab kool kolm maaelu valdkonda ühtseks toiduainete ahelaks alates tooraine tootmisest, jätkates töötlemise ja toiduvalmistamisega ning lõpetades teenindusega.

Meil saab õppida põllumajandust ja loomakasvatust, majutamist ja toitlustamist, toiduainete töötlemist ja tootmist, turismindust, sekretäritööd ning tarbekunsti ja oskuskäsitööd.

Koolil on õppetalu, mis moodustati 1994. aastal. Kooli omandis on 507 hektarit maad. Lisaks kasutab õppetalu ligi 330 hektarit renditud põllumaad. Praktiliseks õppeks on talul kaasaaegne tehnika.

Toiduainete töötlemise ja koka eriala õpetamiseks ehitati 2010. aastal kaasaegne õppetööstus ja –köök. Turismierialade praktikabaasiks on kaunis mõisakompleks, kuhu kuulub ka klaasi- ja keraamikakoda ning käsitöömaja.
Õpilastel on võimalik kasutada uut ja kaasaegset hotelli-tüüpi õpilaskodu. Tegutseb õpilasesindus ja tugiõpilassüsteem ning paljud huviringid.

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool asub Viljandimaal Suure- Jaani vallas Olustveres.

Lisainfot saab: kool@olustvere.edu.ee või tel. 437 4290
Uuri lähemalt: www.olustvere.edu.ee