Esimesed katsed peeti Tallinna 32.Keskkoolis ja Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis, kuhu tulid kohale andekad, ilusad ja töökad noored.
Muusikalihuvilistel tuli žüriile laulda, näidata oma diktsiooni, näitlejameisterlikkust ja lavalist olekut proosatekstide ja luuletuste läbi ning tantsida üheskoos teiste osalejatega.
Žüriisse kuulusid Üle-Eestilise Noorte Muusikaliteatri kunstiline juht ja lavastaja Kaarel Orumägi, muusikaliteatri koreograaf Kee Abel ning üllatuskülaline, kelleks Tallinnas oli laulja ja muusikalinäitleja Rolf Roosalu ning Pärnus Endla teatri näitleja Karin Tammaru.
Korraldajate sõnul saab otsustamine olema äärmiselt raske, kuna osalejate tase on siiamaani olnud väga kõrge.
Jäänud on veel neli castingut ning muusikaliteatri lavastaja Kaarel Orumägi utsitab, et katsete pärast pole mõte närveerida:"Žürii on tore ja kogemus noortele veelgi toredam!"

Järgmised castingud toimuvad:
11.04. Tartu Tartu Lille maja (Lille 9) algusega 15.00
12.04 Rakvere Margeri maja (Pikk 26) algusega 11.00
18.04. Kuressaare Kuressaare Gümnasium algusega 11.00
25.04 Türi Türi Kultuurikeskus algusega 11.00

Castingu toimumiskohas tuleb kohal olla vähemalt pool tundi enne alguskellaaega.

Castingule tulles tuleb ette valmistada:
1) Üks või mitu vabalt valitud a cappella LAUL(U), mis näitaks sinu vokaali võimekust ja ulatust. Saatepillide kasutamine on lubatud. (Pikkus maksimaalselt 2 min.)
2) Üks või mitu vabalt valitud PROOSATEKST(I) või LUULETUS(T), mis näitaks sinu diktsiooni, näitlejameisterlikkust ja lavalist olekut. (Pikkus maksimaalselt 3 min.)
3) Castingu toimumise päeval õpivad osalejad selgeks koreograafia, mis hiljem žüriile ette tantsitakse. Castingule tulles palume selga panna mugava (trenni)riietuse, millega tantsida, liikuda ja püherdada.

Vajalik on eelregistreerimine meiliaadressil: noortemuusikaliteater@gmail.com
Kirjas tuleb märkida:
Nimi; Vanus; Kool; Huvikool (kui on); Linn, kus te castingul osalete.
Registreerimine lõppeb üks päev enne castingu toimumist.