“Meil on kujunenud oma inimestest tore perekond, mistõttu me vanu saatejuhte kindlasti ära saata ei taha,” rääkis Tudeng TV tegevjuht Elisa Avik. Uusi ankruid otsitakse aga tema sõnul, et tuua ekraanile värskust.

Tudeng TV uudistesaate juhtimine ei kätke endas vaid sissejuhatavate tekstide ette lugemist. “Oleme muutnud oma formaati sedavõrd, et saatejuhid prompterilt maha ei loe ning edaspidi saavad endid proovile panna ühe saate jooksul erinevaid inimesi intervjueerides,” selgitas Avik. Seega peab uudisteankur olema üheaegselt nii loominguline kui ka keskendusvõimeline. “Me ikkagi oleme astunud sammu edasi ja pürgime aina suurema professionaalsuse poole. Seesama tahe - olla professionaalne - peab ka meie tulevastel uutel ankrutel olema,” lisas Avik.

Ankruks pürgija peaks arvestama sellega, et castingul on kõik "nagu päris" - suur telestuudio, kaamerad, prožektorid. “Saatejuhiks soovijad saavad kindlasti kaamerasse rääkida, intervjuusid läbi viia ning mõned põnevad üllatused on meil veel varuks,” lubas Avik.

Need, keda saatejuhiks ei valita, saavad võimaluse proovida kätt Tudeng TV uudistesaate toimetajate ja reporteritena. “Igal juhul tasub castingule tulla, sest meil on palju olukordi, kus inimene tuleb stuudiosse kohvi keetma või lava seadma ning paari kuu pärast on temast saanud hoopis projektijuht või operaator,” soovitas Avik.

Casting toimub 16. septembril kell 18.30 Balti Filmi- ja Meediakooli telestuudios. Registreerida saab aadressil tudeng.tv/kandideeri.