Töövarjupäev on programm, mille käigus noored saavad võimaluse ühe tööpäeva jooksul heita pilk oma ala spetsialisti tööle. Igal aastal korraldab noorteorganisatsioon SENT töövarjupäeva eriprojekti Töövarjupäeva Kroon, millega tublimatele noortele antakse võimalus minna töövarjuks tuntud tippjuhtidele ja poliitikutele. Sel aastal toimub projekt juba kümnendat korda ning kandideerida saab rohkem kui 20 avaliku elu tegelase töövarjuks. Avaldusi võetakse vastu kuni 10. novembrini.

Tänavu osalevad projektis Eesti Vabariigi peaminister Taavi Rõivas, SEB Eesti peadirektor Riho Unt, Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel ja mitmed teised tuntud poliitikud ja ettevõtete juhid. Esmakordselt on osalejate seas ka teleekraanilt tuntud Urmas Vaino ja Rasmus Kagge ning loovusfestivalil Kuldmuna 2014 peaauhinna pälvinud reklaamiagentuuri IDEA tegevjuht Timo Hartikainen.
“Töövarjupäeva Kroonist on kujunenud tore traditsioon: projekt on osutunud populaarseks kõikjal üle Eesti. Sel aastal oleme jälle üritanud oma “varjutatavate” valikut laiendada: üle pika aja on meil projektis jälle telestaarid ja esmakordselt ka reklaamiagentuuri juht. Lisaks neile on traditsiooniliselt esindatud valitsuse liikmed ja suurettevõtete tippjuhid. See teeb ainult rõõmu – iga õpilane leiab endale meelepärase eeskuju, kelle tööpäeva jälgima minna,” ütles Töövarjupäeva Kroon 2014 projektijuht Karolin Luik.

"Sain peaministri töövarjuna aru, kui palju mul veel õppida on. Kui tavaliselt olen raudse enesekindlusega, siis see päev tõi mind tõesti mugavustsoonist välja. Tänu Töövarjupäeva Krooni projektile sain motivatsiooni edasi pingutada," jagas oma muljeid eelmisel aastal peaministri töövarjuks valitud Tea Kruuse.

Kandideerimisinfo on kättesaadav Töövarjupäeva Krooni kodulehel www.tvpkroon.com.

Projekt on ellu viidud koostöös Junior Achievement Eestiga ning Tallinna Spordi- ja Noorsooameti toetusel.

MTÜ Sild Ettevõtlike Noorte Tulevikku (SENT) tegutseb alates 2005. aastast ning ühendab Junior Achievement Eesti ettevõtlusprogrammi läbinud noori. Noorteorganisatsiooni liikmed korraldavad erinevaid noortekoolitusi ja ettevõtlusüritusi nii Eestis kui ka välismaal.