1. Kuula. Sarmikad inimesed ei keskendu ainult iseendale, vaid kuulavad ka teisi. Nad ei sega vahele. Nendega rääkimine on meeldiv, sest vestluskaaslane teab, et saab oma jutu lõpetada. Nad ei räägi nii nagu peaksid loengut. Hea kuulaja jätab mulje, et saad temaga alati millest iganes vestelda.

2. Räägi selgelt. Ära osale mitmes vestluses korraga. Keskendu ühele inimesele. Mõtle läbi, mida tahad öelda. Kui soovid midagi küsida, siis tee seda. Ole aus ja räägi, millest mõtled. Nii jätad siira mulje.

3. Küsi nõu. Nii jätad vestluskaaslasele mulje, et nende arvamus loeb sulle. Et soovid tõesti teada, mida ka temal on öelnud. Tavaliselt tunnevad inimesed end siis pisut tähtsamana ja räägivad hea meelega, mida sellest ja teisest asjast arvavad.

4. Ole aus. Mitte ainult selles mõttes, et räägid tõtt. Valetamisega ei jõua sa niikuinii kuskile. Ole selles mõttes aus, et ära varja oma tundeid või seda, kes sa oled. Räägi, millest mõtled. Arutle ja julge ausalt arvamust avaldada. Ära kuluta aega võltskuvandite loomisele. Mida siiram ja ausam oled, seda rohkem meeldid teistele.

5. Pane telefon kõrvale. Telefoni näppimine vestluse ajal rikub kõik ära. Kui soovid jätta kellelegi hea mulje ja tekitada tunde, et keskendud sellele inimesele, siis unusta hetkeks sotsiaalmeedia. Kui näpid kogu aeg nutitelefoni, jätad mulje, et sul on midagi paremat teha. Tavaliselt ei tekita see inimestes head tunnet. Sinust jääb ükskõikne mulje.

6. Kasuta nime. Ütle inimesele vestluse käigus ta nime. Nii jääb isiklikum mulje, sest inimese nimi on tema jaoks üks tähtsamaid asju elus. See tõmbab sulle tähelepanu ja paneb kaaslase sind kuulama. Samas tekitab see vestluskaaslases parema tunde. Mida parem tunne talle jääb, seda rohkem meeldib talle sinuga rääkida.

7. Ära uhkelda nimedega. Kindlasti tead kedagi, kes pidevalt mainib, et nägi mõnda staari või et tema tuttav on see ja see tegelane ning töötab tähtsal kohal. Nii tehes jätad aga mulje, et upitad end oma tuttavate arvelt, aga mis on sinu enda väärtus? Oluline on, et oled iseendaga rahul ja et tead, kes tahaksid olla.

8. Võta vastu teiste komplimendid. Kui keegi teeb sulle komplimendi, siis ütle parem viisakalt aitäh. Ära hakka kohe tagasi ajama, sest see pole hea toon.

9. Mõista vihjeid. Kõike ei pea otse välja ütlema. Kui räägid kellegagi, keskendu kehakeelele ka. Proovi saada aru, kas inimest huvitab su jutt. Kui mõistad, et teema on ebahuvitav, siis räägi millestki muust. Taba ära, mis su vestluskaaslast huvitada võiks.

10. Keskendu ühistele huvidele. See on lihtsaim viis jõuda põnevate jututeemadeni, millest edasi liikuda järgmistele huvitavatele teemadele.

Allikas: rd.com