Tähtede Laul 2011 toob kokku üle 500 osaleja kaheksast välisriigist ning üle Eesti vanuses 3-20 aastat. Laulukonkursi ajalooga Tähtede Laul pakub sel aastal võistlust üksnes vanemale vanuserühmale, tähtsustades nooremate osalejate puhul rohkem kultuuri rikastamist ning esinemisvõimaluste pakkumist.

Festivali patroon lauljatar Laura Põldvere rääkis, et olulisemaks kui võit 2004. aasta Tähtede Laulul, mil ta oli vaid 15-aastane, oli tema jaoks seltskond, hea võistluse aura ja saadud kontaktid. Võit muidugi rõõmustas teda ka ja see andis talle palju enesekindlust juurde. Täna õpetab Põldvere ise noori laululapsi ja leiab, et neilt on mõndagi õppida, eelkõige siirust, mis vanusega kipub kaduma.

Lisaks mitmetele kontsertidele on festivalist võimalik osa võtta ka töötubade kaudu. Neljapäeval valmistatakse ise pilli Eesti Talendi võitja Erki-Andres Nuudi juhendamisel Eesti Vabaõhumuuseumis ning luuakse regilaulu folklooriõpetaja Helina Ardeli eestvedamisel, reedel püütakse mobiiliga helisid kultuuripealinnast Siim Mäesalu juhtimisel. Töötubadest osavõtmiseks on vajalik eelregistreerimine.

Tähtede Laulu tipphetkeks on galakontsert 16. aprillil algusega kell 18 Nokia Kontserdimajas, kus astuvad üles parimad Eesti osalejad, väliskülalised ning solistide ja vokaalansamblite finalistid, kelle seast selgitatakse välja konkursi grand prix ja võitjad. Kontserti juhivad Laura Põldvere ja Venno Loosaar.

1997. aastal alguse saanud Tähtede Laulul on osalenud mitmed tänased tuntud laulutähed, näiteks Iiris Vesik, Sandra Nurmsalu, Laura Põldvere, Liisi Koikson, Kerli Kõiv ja Mihkel Ratt. „Tähtede Laul 2011“ festival kuulub Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi.

Vaata lisaks SIIT!