Balbiino kvaliteedijuht Anna Mikitjuk ja keemik-mikrobioloog Karina Bõškova tutvustasid Pae Gümnaasiumi algklasside õpilastele põnevaid fakte jäätise kohta, rääkisid jäätise ajaloost, kirjeldasid jäätise tootmisprotsesse ja seda, kuidas tegelikult tikker jäätisesse sai. Tunnis kõneleti ka jäätise kasulikkusest, Eestimaisusest, näidati jäätise koostisosi ning lõpuks glaseeriti ja kaunistati üheskoos vanillijäätist.

Tarkusi jagati lisaks Pae Gümnaasiumile veel Juhkentali Gümnaasiumis, Tallinna Mustjõe Gümnaasiumis ning Ehte Humanitaargümnaasiumis. Suurt huvi külalistundide vastu näitasid üles ka Raplamaa koolid, kus jäätise tootmist käidi tutvustamas Raplamaa Vesiroosi Gümnaasiumis ning Kohila Gümnaasiumis.

Külalistunde viisid üle Eesti koolides läbi veel Leiburi, Maag Piimatööstuse, Põltsamaa Felixi, Saarioineni, Saku Õlletehase ja Valio esindajad.

Toiduliidu juhi Sirje Potiseppa sõnul on noorte teadlikkus Eesti toidust ja toidutootmisest suhteliselt madal. Kui kunagi olid ekskursioonid toidutööstustesse koolilaste seas väga popid, siis nüüd on toodete kvaliteedi ja lisaaineteta säilivuse tagamiseks hügieeninõudmised nii kõrgele viidud, et külastajaid pole enam võimalik tootmise kõige põnevamate lõikude juurde lasta. „Põhimõtteliselt selgitame lastele, kuidas moos kommi sisse ja augud juustu sisse saavad,“ ütles Potisepp. „Räägime toidutootmise köögipoolest alates sellest, kust tuleb tooraine lõpetades pakendamisega.“

Koolide külastus on osaks Toiduliidu teavituskampaaniast ning riigi- ja toidutootjate toidukultuuri edendamise tegevustest.