Festivali missioon on levitada armastuse, rahu ja sallivuse sõnumit ning festivali tuludest annetatakse osa Nanhi Kali projektiks Indias, mis aitab kaasa hariduse ligipääsetavusele vähekindlustatud peredest pärit väikestele tüdrukutele ja soolise ebavõrdsuse vähendamisele, mis on Indias veel suureks probleemiks.

Holi on tegelikult pärit Indiast. Traditsiooniliselt tähistas see sündmus kevade tulekut looduse taassünnirõõmu ja värvidega. Aja möödudes sai sellest Indias sotsiaalne ja religioosne üritus, millega hakati seostama erinevaid legende.

Legendi järgi tuleb Holi nimi Holika’st kes on India mütoloogias deemonite kuninga Hiranyakashipu õde. Kuninga poeg Prahlad oli aga Hindu jumala Vishnu järgija. Hiranyakashipu suutmata seda taluda tahtis Prahlad’i usku hävitada, kuid asjatult. Lõpuks otsustas ta kuninga poja tappa paludes selleks teenet Holika’lt, et viimane viskaks end ohvriga tulle. Prahlad jätkas aga palvetamist Vishnu poole, mis teda põlemisest päästis. Nii tähistataksegi Indias Holi esimesel päeval lõkke ümber headuse võitu kurjuse üle.

Värvide kasutamist seletab teine legend, mis jutustab igavese armastuse lugu jumalanna Radha ja jumalus Krishna vahel. Noores eas muretses Krishna oma erineva nahavärvi pärast tundes tüdrukute suhtes sellepärast ebakindlust. Ühel päeval soovitas ema Krishnal minna Radha juurde ja paluda värvida tema nägu selliseks nagu ta soovib, viidates sellele, et nende erinevus on ainult pinnapealne. Krishna värvis Radhat erinevate värvidega tundes sellest suurt rõõmu ning nii sai alguse nende armastuslugu. Sellepärast mängitaksegi Indias teisel Holi päeval värvitud pulbritega, tähistades sallivust, ühtsust ja rahu.

Piletid jõuavad Piletilevi kaudu müügile juba aprilli keskel!