"Installatsioon "Flat Cut 3D - Architecture" sai oma ideelise alguse juba 2008. aastal, mil ma olin oma nüüdseks juba neljast osast koosneva uurimusliku kollektsiooni loomise esimeses faasis. Otsides enda disainiprotsessi uusi lahendusi, sündis idee sisselõigete abil tulenevast teistmoodi ruumilisusest, mida saaks rakendada nii moekunstis kui ka arhitektuuris," tutvustab Britt Samoson oma suurejoonelise projekti sünnilugu.

Samosoni "Flat Cut" moekollektsiooni esitlus toimus 2008. aasta Tallinna Moenädala raames Rotermanni keskuses, mis tähendab, et tänavu saabub "Flat Cut" kolmedimensioonilise suurvormina oma koju tagasi. Rotermanni kvartali ventilatsioonitorusid kallistav pea 9 meetri kõrgune installatsioon on seest valgustatud, mis lubab ööpimeduses olla omaette vaatamisväärsus.

Projetkijuht ja Tallinna Moenädala produtsent Anu Kikas rõõmustab, et Eesti moekunstnik mõtleb ja tegutseb suurelt. "See näitab, et me pole ääremaa, kus midagi ei juhtu, vaid et hea idee võib teoks saada, kui väga tahta," innustab Anu ka teisi suuremalt mõtlema-tegutsema.

"Flat Cut 3D" installatsiooni näeb 14. septembrist 18. septembrini, Britt Samosoni moekollektsiooni "Square Cut" näeb aga 15. septembril, algusega kell 21.00 Eesti Nuku- ja Noorsooteatri suures saalis.

Tänavune Tallinna Moenädal on Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmi suursündmus moedisaini vallas, mille raames toimuvad lisaks 3D installatsiooni väljapanekule Eesti mainekamate moedisainerite etendused, erinevad näitused, seminarid ja teised moodsad ettevõtmised.