Traditsiooniks saanud igal aastal 15. mail tähistatava Tallinna päeva puhul toimub Raekoja platsil suur ja mitmekesine kultuuriprogramm, kuid väiksemaid üritusi toimub ka mujal linnas. Pidulikule avamisele järgneb sõnalis-muusikaline lavastus „Tallinna oratoorium", mille muusikalise kujunduse on teinud Rein Rannap ning sõnade autorid on Karl-Martin Sinijärv ja Jürgen Rooste. Esitab kammerkoor Voces Musicales, dirigent Risto Joost.

Kell 13.30 algab Raekoja platsi laval Eesti linnade tervituskontsert, kus üles astuvad Tallinna, Võru ja Viljandi kultuurikollektiivid.

Tervituskontsert jätkub kell 16.30 Haapsalu, Narva, Pärnu, Paide ja Rakvere kultuurikollektiivide etteastetega.

Kell 15 algab samas koguperekontsert „Kõige suuremad sõbrad". Lasteekraani laulustuudio ja Tallinna Filharmoonikud on kokku pannud toreda haarava lasteetenduse ETV ekraanilt tuntud tegelaskujude ja nende lauludega. Kontserdil põimuvad läbi muusika ja tegelaste vaheliste dialoogide paljud erinevad lasteekraani telelavastused nagu „Mõmmi Aabits", „Leopold", „Hei Pöialpoisid", „Vandersellid", "Hunt Kriimsilm". Osades on Sylvia Krupp, Ivo Eensalu, Guido Kangur, Heino Seljamaa, Priit Volmer, Olari Viikholm.

Kell 19 algab Raekoja platsil kontsert Tallinna Laul, kus kõlavad kümme parimat laulu, mis osalevad tänavusel laulukonkursil Tallinna Laul. Konkursi eesmärgiks on uudisloomingu kaudu tunnustada linna eripära esile toovaid laule ja nende autoreid. Laulukonkursile Tallinna Laul laekus ühtekokku 26 laulu, mille hulgast valis viieliikmeline žürii välja kümme laulu, mis tulevad esitusele just 15. mail, Tallinna päeval Raekoja platsil toimuval lõppkontserdil. Rahvas saab neid laule kuulata ja hääletada oma lemmiku poolt homseni, 14. maini Tallinna veebilehel www.tallinn.ee/laul. Ühtlasi premeeritakse lõppkontserdil pidulikult laulukonkursi Tallinna Laul esimest, teist ja kolmandat kohta ning rahvahääletuse võitjat. Lõppkontsert on kõigile tasuta.

Kell 20 annavad aga tasuta kontserdi Vanilla Ninja ja Estonian Dance Big Band. Tallinna päeva lõpetab kell 21.15 Raekoja platsilt algav lippude ja tõrvikutega keskaegne protsessioon „Lübecki õiguse jälgedes", mis kulgeb naabertänavaile peatustega ajalooliste hoonete juures, mille ees esinevad Tallinna Toomklubi kollektiivid. Protsessioon lõpeb Rae apteegis. 

Esimest korda peeti Tallinna päeva 2002. aastal.