Eelmisel aastal esitati TTÜsse 10 505 sisseastumisavaldust.

TTÜ õppeprorektor Jakob Kübarsepp: “Avalduste summaarne arv vastuvõtu lõppedes kahel kõrghariduse astmel kokku on 8 243, millele lisandub ca 1300 taotlust välisüliõpilastelt. Avalduste arv kõrghariduse esimese astme (bakalaureuseõpe ja rakenduskõrgharidusõpe) õppekavadele vähenes TTÜs üsna samas suurusjärgus gümnaasiumi lõpetanute arvuga (ca 10 %). Samas, sellel aastal oli TTÜ-sse avaldanud soovi õppima tulla gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanuid rohkem kui hõbemedaliga lõpetanuid. Varasemate aastatega võrreldes on sellel aastal rakenduskõrgharidusõppesse märkimisväärselt suurem konkurss (konkurss kõikide õppekavade lõikes 3,5) kui bakalaureuseõppesse (konkurss ca 2).

Peamiseks põhjuseks on riigieksamite tingimuste oluline muutumine sel aastal. Esiteks on see seotud riigieksamite tegemise võimalusega nii „ laias“ kui „kitsas“ matemaatikas. „Kitsa“ matemaatika riigieksami tegijad (isegi kui nad on õppinud laia matemaatika ainekava järgi) TTÜ-sse bakalaureuseõppesse ühelegi õppekavale kandideerida ei saanud. Rakenduskõrgharidusõppesse sai aga kandideerida keskmise hinde alusel. Teiseks, sellel aastal võeti sisseastumisel teise eksamina arvesse vaid eesti keele riigieksam, sest võõrkeele riigieksamil punkte ei pandud. Eelnenud aastatel võis kandideerida kas eesti või võõrkeele riigieksami hinde alusel.“

Bakalaureuseõppesse esitati kõige arvukamalt avaldusi IT erialadele, majandusteaduskonna ärinduse erialale, samuti logistika ja mehhatroonika erialadele. Sellel aastal on märkimisväärselt suur konkurss ka rakenduskõrghariduse õppekavadele tehnoloogia valdkonnas: rakendusinfotehnoloogia Virumaa kolledžis ning sadamamajandamine ja meretranspordi juhtimine Eesti merekadeemias.

Magistriõppes on suur konkurss sotsiaalteaduste valdkonnas personalitöö ja arenduse ning juhtimise ja turunduse erialadel. Tehnoloogiavaldkonnas oli suur konkurss informaatika, tootearenduse ja tootmistehnika ning äriinfotehnoloogia erialadel.

Magistriõppesse avalduse esitanud saavad kinnitada oma õppimatuleku alates 11. juulist, bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppes 18. juulist.