Oksjonil esindasid 7 õpilast 7 erineva kunstniku loomingut ning esitasid ühe enda valitud töö oksjonile. Kunstnikeks olid Margit Lõhmus, Lea Tomson, Mall Nukke, Raoul Kurvitz, Chintis Lundgren, Merike Estna ja Kris Lemsalu .
Oksjonil arveldati magusaühikutes ning iga töö alghinnaks oli 3 kommi. Igal õpilasel oli oma numbriga sedel, millega sai märku anda oma soovist teha pakkumine.
Oksjon oli väga kaasahaarav ning paljude esitatud tööde puhul tekkis tihe konkurents. Kõige kallimalt müüdi maha Merike Estna teos ’’One Big Painting on Top of Another Big Painting’’ , mille eest oldi nõus välja käima 20 kommi.
Oksjoni eesmärgiks oli tutvustada õpilastele kooliseintel olevate tööde autorite loomingut ning anda abiturientidele võimalus ka ise osaleda kunstioksjonil. Oksjonijuhi Kärolin Raadiku sõnul oli kõige toredam, et tema klass oli esimene, kes koolis sellist üritust korraldada sai ning see tõttu oli see ka keerulisem, sest ei olnud kuskilt võimalik nö maha vaadata ega midagi järgi teha, vaid pidi ise kogu ürituse algusest lõpuni planeerima, kuid sellegi poolest oli tegu väga laheda üritusega ning Kärolin nautis selle korraldamist ja juhtimist.
Abituriendid tänavad õpetaja Liia Jungi ning praktikant Sandra Laanet ettevõtmise vedamise eest ning loodavad, et ’’Trepikonverentsist’’ kujuneb Tallinna Ühisgümnaasiumis traditsioon.