Eesti Tänavaspordi Liit MTÜ korraldab Gruuvi keskuse sulgemise vastase meeleavalduse pühapäeval 25.11 kell 14.00 Vabaduse väljakul, teatas rulatajaid, trikirattureid, trikiuisutajaid ja trikitõukerattureid esindav ühendus.

„Tallinna ja ühtlasi ka Eesti suurimat siseskateparki Gruuvi ähvardab majanduslike raskuste tõttu sulgemine. Selle meeleavaldusega tahame Tallinna linnavalitsusele näidata, kui palju on pealinnas tänavasportlaseid, kes Gruuvi sulgemise korral oma harrastatud alaga enam talvekuudel tegeleda ei saa. Kogunemine peaks näitama seda, kui paljud noored Gruuvi keskust vajavad,“ teatab Tänavaspordi Liit.

„Spordi- ja noorsooamet on esitanud linnavalitsusele ja linnapeale taotluse Gruuvi keskusele järgmiseks aastaks lisarahastuse saamiseks. Pühapäevase aktsiooniga tahame tõmmata endale avalikkuse ja linna tähelepanu, et nad otsuse langetamisel arvestaksid meie arvukusega. Peale kogunemist on kõik noored oodatud Gruuvi keskusesse avatud uste päevale,“ sõnas Eesti Tänavaspordi Liidu juhatuse esinaine Kristel Orasmäe.

Oktoobri alguses teatasid Gruuvi keskuse eraettevõtjatest omanikud, et ei saa enam sellistes majanduslikes raskustes keskuse ülalpidamist jätkata. Uue plaani kohaselt võtaks Tänavaspordi Liit keskuse rendile, aga nende äriplaani kohaselt on puudujääk ikkagi 3000 eurot kuus. See summa plaanitakse leida kohaliku omavalitsuse ja eraettevõtjate toel. Viimaste osaline toetus on tulevaseks aastaks juba olemas.

2011. aasta kevadel avaldasid tänavasportlased samuti Vabaduse väljakul meelt, kui teemaks oli Vabaduse väljakul tänvaspordiga tegelemise keelustamine. Siis suutsid tänavasportlased oma huvide eest seista — linnaga tehti kompromiss, et Vabadussamba jalamil ei sõideta, aga ülejäänud väljakul sõitmise õigus jääb neile alles.