1) Laagris tuleb fotohuvilistele appi Tiit Aunaste, kes räägib kus, kuidas, mis varustusega saab kätte parimad kaadrid surfifotodest.

Tiidu näpunäidete abil hakkavad kõik, kes merel ei ole, jahtima parimat Surfilaagri surfifotot. Zürii poolt valitud võitja kuulutatakse välja 12. juuli õhtul laagri lõpetamisel ja antud tiitli saanud foto avaldatakse Eesti Purjelaualiidu ajakirjas “Surf”.

2) Üritusel on kasutusel ainult korduskasutatavad spetsiaalsed 0,4 l joogitopsid, mille külastaja saab endale 1-eurose pandi eest osta ja hiljem soovi korral tagasi müüa. Ürituse territooriumil ei ole lubatud ringi liikuda joogipudelite,- purkide või muude joogitopsidega, kui ainult ürituse ametlikud korduskautatavad joogitopsid. Toitu serveeritakse ainult papptaldrikute ja –kaussidega – plastikut üritus ei toeta!

3) MM valguses võtavad ka surfarid omavahel mõõtu jalgpallis ja seda ametliku adidas Brazuca rannajalgpalliga. Pärnu Surfiklubi ja adidase korraldatavad surfarite rannajalgpalli meistrivõistlused toimuvad 10.-12. juulil.

4) Hoiame üksteist ning püüame alati tervema elu poole vaadata – sel aastal on Surfilaagris kohal MTÜ HIV Positiivsete Võrgustik, kes jagab tevat HIV kohta ning pakub võimalust ennast koha peal testida. Testimine toimub neljapäeval vahemikus 14.00 – 20.00.

5) Muusikat saab ka lisaks surfile!
Esiejate hulgas on tuntud Eesti tegijad nagu Smilers, Frankie Animal, Eesti Laulust paljude lemmikuks saanud Super Hot Cosmos Blues Bänd, Tenfold Rabbit ning kitarrivirtuoos Graig Sutton (UK).