Kolmapäeval on kavas teine eelseanss, kus näidatakse tänavu finaalist väljajäänud lühifilme. Esmaspäevane ja kolmapäevane eelseanss on publikule tasuta.

XV Filmifestival kulmineerub suurejoonelise finaalõhtuga reedel. Tänavu pääses eelžürii valikul finaali 14 lühifilmi. Rakvere Gümnaasiumi filmifestivali puhul pole lühifilmid sugugi ainus ajend, miks kohale tulla. Ligi neli tundi kestev finaalšõu on täis üllatusi ning et tegemist on juubeliga, lubavad korraldajad publikule võimsat emotsiooni. Festivali mastaapsus ja tehniline võimekus on aastatega kasvanud märkimisväärseks ning seetõttu ei ole peakorraldajad Kaisa Erm ning Karmen Roost kvaliteedil langeda lasknud, vastupidi – juubelit tuleb väärikalt tähistada!

Finaali pääsenud lühifilme hindavad 11-liikmeline žürii. Kohapeal on žüriid esindamas armastatud näitleja Märt Avandi. Finaalõhtut juhib Hälis Rünk. Festivalile pannakse punkt afterpartyga kohvikus Art Cafe.

Rakvere Gümnaasiumi Filmifestival sai alguse 15 aastat tagasi, kui toimusid esimesed filmiõhtud. Aastatega on filmiõhtutest kasvanud välja omanäoliseim koolinoorte korraldatav lühifilmide festival Eestis ning tänavu toimub festival juba kolmandat aastat järjest üleriigilisena.