Heateo Festivali korraldavad Eesti Lions klubid. Siinse lionsite piirkonna juht Vello Tamme selgitab, et peaeesmärk on olla inimestele abiks: “Kõigil osalejatel on võimalik annetada kahe ülla eesmärgi nimel. Kogutud rahast suurem osa on ette nähtud kahele pimedale üliõpilasele juhtkoerte hankimiseks. Lisaks kogume raha, et et abistada asenduskodude andekaid lapsi huvitegevuses.”

Festivalil tutvustatakse ka koostöös Haridus- ja teadusministeeriumiga valminud raamatut "Heategu läbi minu silmade", milles lapsed üle Eesti kirjutavad, kuidas nemad heateost aru saavad. "Heategu läbi minu silmade oli meie jaoks tõsiselt südant liigutav ning üllatusi täis projekt ning seda ainult läbi positiivse prisma," tõdes Arne Sõna, Lions Eesti Heategu läbi minu silmade toimkonna esimees. "Esiteks üllatas meid laekunud tööde arv, ligi 600! Seda oli kolm korda enam, kui julgesime loota. Palju tähtsam oli aga see, mis väikestel ja noortel heateo kohta öelda oli. Usun, et need lood aitavad paljudel inimestel ka ise heategudeni jõuda."

Korraldajad ootavad inimesi festivalile kogu perega vaba päeva veetma, kuulama häid ja põnevaid muusikuid ning suhtlema heategevusele pühendunud lionsitega. Põnevat tegevust on nii lastele kui täiskasvanutele ja sobib nii korraks läbi tulla kui terveks päevaks jääda.

Heateo Festivalil astuvad üles Ivo Linna ja Anti Kammiste ansambel, Suisapäisa, ansambel Sireli, Andrus Kasesalu Boogie Company, plaatpillide ansambel Xilofono, Erich Krieger, Terje Treimanni Tantsustuudio, ansambel Funkoes, rahvatantsijad "Jürid Marid", Kristjan Toturov trompetil, viiuldaja Natali Ketðek, Estonia solistid ja Soome noortebänd WindFall.

Eesti erinevad lionsklubid pakuvad omavalmistatud küpsetisi ja suveniire. Soovijatel on võimali omandada kurtide viipekeele algteadmisi.

Heateo Festivali korraldab Eestis üle 20 aasta heategevusega tegelenud Rahvusvahelise LIONS Klubide Eesti Organisatsioon. Festivali aitab rahastada Kodanikuühiskonna Sihtkapital, kajastab Delfi Noorte Hääl. Festivali toetavad Tallink, Meira, G4S Noorteklubi, Saku, Café Liberty, Tallinna Kesklinnavalitsus, Magaziin, Estravel, Print 24, Eesti Põllumajandus- ja Kaubanduskoda.

Heateo Festivali leiad Facebookis siit.