Täna esinevad teemal “Arhitektuur on avalik” Eesti Kunstiakadeemia disainiteaduskonna õppejõud Aleksander Jakovlev, ajakirjanik Astrid Kannel, arhitekt ja Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan Jüri Soolep, luuletaja Doris Kareva, staarkokk ja ettevõtja Imre Kose.

Üritust modereerib Ülar Mark Eesti Arhitektide Liidust. Välkloengute sarja eesmärk on soodustada ühiskonna, arhitektide ja kinnisvaraarendajate vahelist dialoogi, haarata avalikkust kaasa rääkima meid ümbritseva keskkonna ehk avaliku ruumi kujundamisel. Välkloengutel kõnelevad tuntud arhitektid, kunstnikud, muusikud, ettevõtjad, filmikunstnikud ja arvamusliidrid.

Iga loeng koosneb 9- minutilistest ettekannetest, kus esineja tutvustab oma seisukohti etteantud teemal. Loengusari püüab ajendada kuulajat aktiivselt valdkonnas kaasa mõtlema ning tekitada arhitektuuriteemadel avalikku diskussiooni, viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Loengud lõppevad avatud diskussiooniga esinejate ja kuulajate vahel.