Dr Noormann: Süütust saab kaotada vaid korra elus ja see määrab tegelikult tüdruku tunnetemaailma jaoks oluliselt palju rohkem, kui tänapäeva naudingutele orienteeritud elu aimata lubab. Süütus on läbi aegade olnud tüdruku au mõõdupuu ja armastavad poisid hindavad juba enesehinnangu kaudu väärtuslikuks seda, et talle tema tunnete tasuks kingitakse süütus. 

Vahekord süütu tüdrukuga tekitab armastavas poisis ka vastutustunnet suhte edasise arengu ees. Kui poisil tõsiseid tundeid pole, hakkab ta vahekorda süütu tüdrukuga vältima just seda tema eetikasse peitunud vastutustunnet respekteerides. 

Oletatavasti sealtkaudu ongi pärit suhtekülmade inimeste levitatav arusaam, et tüdruku süütus on tunneteta ja vastutust eeldava seksi jaoks takistav asjaolu. Vahekorda kogenud tüdruk seevastu on paljude poiste hinnangul juba "second hand" tavaar ja neil pole vaja selliseid hingelisi aspekte arvestada.

Nii on seksuaalne kogenematus tüdrukule ikkagi uhkuse, mitte häbiasi ja see tuleb poisile koos armastuse tunnistamisega ka öelda. Nüüd saab seks poisi jaoks tema tunnete aususe kinnituseks iseendale. Just sellesama eetilise vastutuse kaudu. Niipalju, kui tal seda on, muidugi.

Jaga
Kommentaarid