1. Marilyn Kerro

Pidevalt kurdetakse, et Eesti poliitikud on rahvast kaugenenud, esimene Eesti elab rikkalt ja õndsalt Tallinna turvaliste seinte vahel, aimamata, milliste raskete probleemidega teine, kolmas ja neljas Eesti tegelema peab.

Usuleige rahvas on leidnud oma lunastaja erinevate esoteerikute ja nõidade näol, need müüvad maarahvale hirmkalli hinnaga klaaskristalle ja aitavad (loomulikult ausa tasu eest) kõikide võimalike probleemidega. Kuid valimisnimekirju vaadates näeme, et nendes ei ole mitte ühtegi kuulsat ravitsejat, maagi, kivilaadurit, reiki-ravitsejat jne.

Seega oleks paslik alustada esinõia kandidatuurist, Keskerakonna nimekirjas ja Lasnamäe piirkonnas kandideerides ennustame edukale autorile ja ärinaisele suurt edu.

2. Brigitte Susanne Hunt

Brigitte, Anu ju läks, mine nüüd sina ka. Parteid on väga hädas noorte madala aktiivsusega valimistel, aga seda muudaks popid ja noortepärased kandidaadid, kes sotsiaalmeedias laineid löövad. Tuleb vaid #HundidToompeale häšstääg trendima lennutada, pisike "enekas" valimisputkas challenge samuti, soe ja turvaline koht viieks aastaks ei olegi enam nõnda võimatu unistus.

Reformierakonnal on Instagramis 687 fänni, Brigittel 42 500. Siin ei olegi enam midagi mõelda, Kaja, saada DM ja kutsu parteisse!

3. Reet Linna

Televisioon teeb endiselt Eestis kõige suuremaid staare, küsige kasvõi igalt tundmatult näitlejalt, kes näosaatest osa on võtnud ja pärast seda suurt karjääri teinud. Maire Aunaste kandideeris eelmistel valimistel ja pääses sisse. Miks ei võiks nüüd kandideerida ka Reet Linna, telenägu, keda teab iga eestlane.

Mõelge vaid neile kampaaniavõimalustele, igavad kihutuskoosolekud mõnes väikses Eesti vallas saaks muuta lõbusaks ühislaulmiseks, "Lauluga Keskerakonda" peod meelitaksid kohale tuhandeid inimesi.

Linna on ka andekas laulusõnade autor, väga hästi annaks valimiskampaanias kasutada vanu ja rahva poolt armastatud tekste. Mõelge vaid, Kadri ja Jüri, Võru rahvamajas, käest kinni ja laulavad koos Reedaga.

Sinu valinud ma, valinud nüüd ma!
Olen sinu valinud ma, valinud nüüd ma!
Olen sinu valinud ma, valinud nüüd ma!
On kindel see
ja nii ma teen!

4. Erich Krieger

"Naised on hullud", kes siis seda ei teaks. Armastatud laulja ja Katrin Lusti poolt vigursõitjaks tembeldatud mees on hetkel parimates aastates ja karjäär Toompeal oleks talle suurepärane vaheldus.

"Kuuuurijas" tõdes Erich, et tema veidra sõidumaneeri ja keset sõiduteed urineerimise põhjuseks oli podagra. Aga siin on juba teema, mida endale hingeasjaks võtta. Riigikogus oleks lõpuks podagrahaigete eestkõneleja, samuti on Eestis palju Katrin Lusti poolt kõrvetada saanud inimesi.

Riigikogus saaks Krieger oma "Fuuria" vastu võidelda hoopis efektiivsemate meetmetega.

5. Paljas Porgand

Nagu nimigi viitab, ideaalne Roheliste nimekirja. Paari kuuga saab tema telereisiseikluste abil piisavalt tuntud nägu, et mõnes maapiirkonnas poe ees plakatit kaunistada ning jagada lubadusi külvata oma tulevikupeenar just sinna ning veidi tuntust kogununa saab juba hakata ka ökoeluviisidest ja talu taastamisest ka rääkima. Ilus vaadata ja sealse tasu eest on see välimus ka ilma kahtlastelt kliinikutelt teenuseid ostmata hoitav!

Tal pole pealegi töökohta, kust suure skandaali saatel lahkuda ning blogipidamist ei keela keegi ka edasi. Platvorm 42 000 valija näol peaks olemas olema, kui uskuda neid, kes seni talle Instagramis oma hääle andnud on. Muide, kui igaüks neist noortest hääletama läheks, oleks tulemus poole tublim kui Lasnamäel eelmisel aastal kohalike omavalitsuste valimistel häälerikkaim Mihhail Kõlvart, kelle saagiks jäi 24 712 häält.

Head lugejad, milliseid staare sooviksite teie Riigikogus näha ja miks?