Kõige enam avaldusi laekus konkursile just sporditalendi kategoorias – kolmesajast avaldustest enam kui kolmandik laekus sellele tiitlile. Väga tihedas konkurentsis kerkisid teiste seast esile ujujad Margaret Markvardt ja Elisabeth Egel, võistlustantsija Karl-Kristofer Kivisalu, vehkleja Ruslan Eskov ning kiiruisutaja Marten Liiv.

Marten Liiv on 18-aastane Põltsamaa Ühisgümnaasiumi õpilane, kes alates suvest õpib aga hoopis Saksamaal Inzelli KIA kiiruisuakadeemias. Juba üheksa aastat kiiruisutamisega tegelenud Marten Liivi saavutused kiiruisutamises on vägagi tähelepanuväärsed. Eelmisel hooajal ületas ta näiteks Ants Antsoni viimase rekordi suures mitmevõistluses ja saavutas juunioride maailmakarikaetapil 3. koha meeskonnasprindis.

Ruslan Eskov (17) on särav vehkleja, kes seab endale väga kõrgeid sihte. Tema tasemest annab aimu fakt, et ta on vehelnud täiskasvanud Eesti koondislaste vastu ning võitnud kõiki peale maailmameister Nikolai Novosjolovi. Esikohti on ta saavutanud nii Eesti kui ka Põhjamaade meistrivõistlustel, kõrgetele kohtadele on Eskov jõudnud ka kadettide euroopa- ja maailmameistrivõistlustel.

Võistlustantsija Karl-Kristofer Kivisalu on tänavune noorim spordikategooria stipendiaat. 13-aastane Tartu noormees pani tantsukingad jalga juba 4-aastaselt. Tänaseks on medaleid erinevatelt võistlustelt nii Eestis kui välisriikides kogunenud üle 30. Parimaks saavutuseks on seni Eesti Meistrivõistluste 4. koht kümnes tantsus. Pühendunud tantsusportlane treenib seitse korda nädalas.

Ujujaid jõudis stipendiaatide hulka aga lausa kaks. Margaret Markvardt (15) unistab olümpiale jõudmisest. Tippsportlaste peres kasvanud noor ujuja purustas möödunud aastal kokku kümme erinevat Eesti rekordit! Kuigi tee selliste saavutusteni ei ole kerge – päevad algavad Margareti jaoks juba kell 5.30.

14-aastane Elisabeth Egel ujub, mängib klaverit, laulab ja loeb. Tulevikutalendi konkursil jõudis ta aga stipendiaatide hulka just selle esimese tõttu. Tema unistus on osaleda 2016. aasta Rio paraolümpiamängudel ning sellele eesmärgile on ta väga lähedal – A-normid on ta täitnud lausa viiel alal.

Valdkonna esikohavõitja kuulutatakse välja 14. novembril.