Kui vanemad piire ei tunne ja iga õnnestumise korral last kiidavad, siis võib see viimasest tulevikus eneseimetlejad teha, vahendab Hello Giggles.

Lapsed usuvad seda, mida vanemad neile räägivad. Kui vanem rõhutab oma lapsele, et too on tõeliselt erakordne isksus ja tema saavutused on enam kui muljetavaldavad, usuvad lapsed seda isegi siis, kui see tõsi pole. Laps võib hakata aga arvama, et ta on tõepoolest parem kui teised.

Kuue ja poole aasta jooksul mõõdeti küsimustike abil Hollandi vanemate suhtumist oma lastesse ja laste suhtumist endasse. Nii need vanemad, kes kiitsid oma last liialt kui need, kes kiitsid liiga vähe, panid oma lapsed arvama, et nad vääriksid paremat. Esimesel juhul tundsid lapsed, et nad väärvivad paremat, sest nende vanemad olid neile seda öelnud. Teisel juhul aga seetõttu, et lastel tuli kompenseerida seda, mida nad oma vanematelt ei saanud.

Uuringu autor Eddie Brummelman kommenteeris Forbesile, millised on need lapsed täiskasvanueas: "Nartsissistlikud lapsed tunnevad, et on teistest üle ja priviligeeritud ning nõuavad kaaslastelt konstantset imetlust."

"Kui nad ei saa imetlust, mida nad ootavad, võivad nad oma viha välja valada. Sellistel inimestel on ka suurem risk sattuda mõne sõltuvuse küüsi. Veel ohustavad eneseimetlejaid ärevus ja depressioon," ütles Brummelman.

Samas ei ennustanud ülekiitmine enesehinnangu taset. Paljud nartsissistlikud lapsed olid tegelikult väga madala enesehinnanguga.