Ühes varasemas uuringus leiti, et on tugev seos Nobeli-preemiate ning rahvastiku šokolaaditarbimise vahel, milles eeldati, et maiuses sisalduvad flavonoidid on ajutegevuse aktiveerumise taga, vahendab Sciencedaily.

Kuna aga šokolaaditootmine on sageli tihedas seoses piimaga, tekkis uurijail huvi, et ehk on asi hoopis selles lehmasaaduses. Nad vaatasid põllumajandusstatistikat 22 riigis ning võtsid arvesse ka šokolaadiuuringu tulemused ning leidsid tiheda seose.

Rootsis on enim Nobeli-laureaate riigi 10 miljoni elaniku kohta ja kuigi Nobeli-komitee asub seal, mis mõnede arvates mõjutab valikuid, siis tarbivad nad ka tõepoolest enim piima - lausa 340 kg aastas inimese kohta. Teisel kohal on nii laureaatide kui piimatarbimise osas Šveits.

Skaala tagumises otsas toimuv kinnitab teooriat: Hiinas, kus tarbitakse vaid 25 kilo piiima aastas elaniku kohta, on ka väikseim nobelistide hulk.