Kampaania annab noortele mõtlemisainet õige haridustee valikul ning edasise eduka karjääri planeerimisel .. Loodus-ja täppisteadusi aitavad tutvustada oma erialal juba rahvusvahelist edu saavutanud noored, kes näitavad, kui ootamatult suured võimalused avanevad ühe eriala omandamisel.


„Loodus- ja tehnikateadusi tasub õppida eelkõige seetõttu, et need on väga huvitavad. Muidugi ei ole ka vähetähtis see, et nende alade inimesi on kogu maailmas pidevalt vähem kui vajadus, seetõttu on tagatud tulevikus sissetulek ja karjäärivõimalused. On loogiline, et eriti Eesti-taolistel riikidel, kus loodusressursid on piiratud ning majanduse edukuse jaoks tuleb toetuda ainult ajudele ja innovatsioonile, jäävad ka tulevikus need alad riiklikeks prioriteetideks,“  rääkis Teadusaasta saadik, Tartu Ülikooli Molekulaar- ja Rakubioloogia Instituudi direktor Toivo Maimets.


SA  Archimedese TeaMe programmijuhi Margit Meiesaare sõnul on on loodus- ja täppisteadused ning innovatsioon Eesti arenguvisiooni võtmeküsimus. „Neil erialadel õppijad on alati ajast ees ja saavad osaleda maailma mastaabis uudsetes projektides. Kampaania avab õpilastele ühe tulevikuvaldkonna võimalused,“ lisas Meiesaar.


Teadusaasta kodulehel www.miks.ee on avatud interaktiivne karjääriveeb noortele, kus edukad noored oma karjäärivalikuid tutvustavad. Kampaaniat toetavad rekalaamid teles, raadios ning internetis.