Kahe päeva jooksul vahetatakse kogemusi, tutvutakse kooli õppekavade ja teaduse populariseerimise sidumise võimalustega ning räägitakse sellest, kuidas saavutada noorte ja meedia tähelepanu.

Merike Kesler (arenduskeskus Opinkirjo, Soome) tutvustab seminaril osalejatele võimalusi huviringi programmide ülesehitamiseks ja Soome kogemust selles valdkonnast, Kertu Saks (Energia Avastuskeskus) ja Liina Tamm (Konguta Kool) räägivad teaduse populariseerimise sidumisest õppetööga ning Kaido Reivelt (Tartu Ülikooli Füüsika Instituut) kõneleb teaduse populariseerijate järelkasvu leidmisest ja koolitamisest. Märt Miljan (loovagentuur Newton) keskendub tähelepanu köitmisele sihtgruppides ja meedias.

Suvekooli töötubades otsivad osalejad vastust sellele, kuidas püüda noorte tähelepanu ning kuidas läbi viia loodusteaduslikke praktilisi töid erinevatele vanuserühmadele.

„Vajadus suvekooli järgi ja selle peamine sisu on välja kasvanud analüüsi „Teadust ja tehnoloogiat populariseerivad tegevused Eestis“ (ETAg, Praxis) tulemustest ning jaanuaris Eesti Teadusagentuuris toimunud teaduse populariseerijate ümarlauast. Nägime, et on suur huvi omavahelise kogemuste vahetamise vastu, samuti kerkisid ümarlauast vajadustena suvekooli loengute ja töötubade teemad“ selgitas Margit Meiesaar Eesti Teadusagentuurist.

Lisainfot leiab SIIT!

Suvekooli korraldab Eesti Teadusagentuur Euroopa Sotsiaalfondi programmi TeaMe raames.