“Andekus on vaid seeme, mis vajab talendiks kasvamiseks töökust ja pühendumust. Me kõik oleme mingil määral andekad, vaid meie suhtumine määrab, kas oskame seda oma unistuste täitmiseks kasutada,” usub populaarse teadusvõistlussaate “Rakett 69” kohtunik ja saatjuht Aigar Vaigu, kes selgitab tänavu välja Tulevikutalendi konkursil teadustalendi tiitlile kandideerivate õpilaste seast parimad.

Vaigu tegeleb ka ise igapäevaselt teadustööga, töötades Soome mõõteteaduste keskuse teadurina. Noortele suunatud teadussaate “Rakett 69” raames noori juhendades ja neile ülesandeid välja mõeldes tõdes Vaigu, et tuleviku säravaimateks tähtedeks ongi just need noored, kel on soov panustada inimkonna arengusse oma tehnilise taibu, analüüsivõime ja töökusega.

Lisaks teadustalentidele konkursi Tulevikutalent 2016 raames stipendiumile ja tiitlile ka kultuuri, spordi ning ettevõtlikkuskategoorias andekad 5.-12. klasside õpilased. Kategooria parimaid tunnustatakse 6. novembril tunnustamisüritusel kuni 1000 euro suuruste stipendiumitega.

Jaga
Kommentaarid