1. Anna talle vaba päev

Kui isa veedab suurema osa ajast tööl, soovib ta koju jõudes ainult vaikust ja rahu ning täielikku lõõgastust. Paku siis talle seda ning anna talle võimalus ise valida, kas ta soovib päev otsa magada, telekast jalgpallimatši kordust vaata või nädala jooksul koju kogunenud ajalehed ja ajakirjad läbi lugeda. Usu, ta hindab seda!

2. Vii ta spordivõistlusele

Kindlasti toimub pühapäeval kusagil mõni jalgpalli-, võrkpalli- või korvpallimatš. Selle asemel, et seda telekast jälgida (nagu teilt avaliselt kombeks on), minge seekord ise kohale ning elage oma lemmikutele häälekalt kaasa.

3. Õue sportima

Kui võistluste vaatamine eriti pinget ei paku, korraldage ise spordipäev. Pärast pikka töönädalat mõjub väike jooks, rattasõit, pallimäng või jalutuskäik vabas õhus vägagi virgutavalt.

4. Minge metsa

Matk on perega koos ajaveetmiseks alati hea idee. Metsas on põnev nii täiskasvanutel kui lastel. Pere pisemad kuulavad huviga isa jutustusi loomadest ja metsaelust, vanemad saavad nautida värsket õhku ja looduse ilu.

5. Piknik

Pärast jalutuskäiku metsas on kõht kindlasti tühi, seetõttu pakkige kaasa ka natuke näksimist ning korraldage õues piknik. Mis siis, et külm on, see ongi lahe.

6. Vabasta paps kodustest töödest

Vii ise prügi välja ja koer jalutama, riisu hoovist lehed ning valmista talle maitsev õhtusöök. Ning proovi täna mitte viriseda vedelevate sokkide või koristamata laua üle.

7. Tee isale koduvideo

Käi videokaameraga läbi lapsed, sugulased ja parimad sõbrad ning palu neil kõigil jutustada üks väike looke peategelase kohta. Pere pisemad võiksid meenutada parimaid hetki koos isaga, võttes abiks näiteks fotod.

8. Meisterda kupongiraamat

Jah, see võib tunduda mage, kuid isale meeldib kindlasti saada terve raamatutäis soove, mida ta saab esitada mitte ainult isadepäeval, vaid kasvõi terve aasta jooksul. Selleks võid kasutada märkmikku (kui aega on, võiksid selle ise teha) ning kirjuta igale lehele üks soov, mille isa saab välja rebida ja igal ajal pereliikmetele esitada.

Näiteks autopesu, vaba õhtu, pannkoogid, sefiiritort, pool tundi rahu ja vaikust, hommikusöök voodis, lastevaba pühapäev jne.

9.  Tee isa riidekapp korda

Kui isa riidekapis valitseb täielik segadus, tee talle heategu ning säti rõivad korda. Päevasärgid käivad riidepuudele, viigipüksid samuti. T-särgid, kampsunid ja teksad voldi ilusti kokku ning aseta riiulitele. Sokid säti paaridesse ning aseta paaritatuna karpidesse või sahtlitesse.

10. Kingikorv

Kingikorvi sisse saad panna maiustused, isa lemmikjoogi, mõne huvitava raamatu, spordivõistluste piletid, laste joonistused jne.