Kuidas jõulud rahast hoolimata talutavaks muuta?

Lihtne. Parimate sõprade või sõbrannadega annab kokku leppida, et kingituste asemel teete üksteise heaks midagi muud vahvat – ebamateriaalset. Samamoodi võiks käsitöö kaubaks minna. Väga paljud noored valmistavad ise moekaid aksessuaare ning toredaid nipsasjakesi, kõik oskused tuleks ära kasutada.

Lapsevanematele piisab vähemastki – aidake neid koristustöödel või küpsetage verivorstid, katke pühadelaud ning kinkige nii emale ja isale üks vaba ja meeldiv õhtupoolik.

Kõige raskem ülesanne – kingitus kallimale.

Tõelise armastuse ja hoolimise puhul polegi kallimale vaja muud kinkida kui iseennast. Või õigemini – sina oledki juba hinnaline kingitus. Vaja oleks vaid jõuluõhtu imeliseks muuta. Kellele küünlad ja jõulumuusika liialt klišee tundub, valige endale sobilikumad ilustamise variandid, kuid ärge muretsege, et sellest väheks jääb.

1. Ütle talle, et ta on ilus ja kallis.

Komplimente pole kahe armunu jaoks iial liiga palju. Õigel hetkel ning õigesti öeldud ilus lause muudab õhtu ka ilma erilise pingutuseta kauniks. Eriti just tütarlaste jaoks – neile meeldivad meelitused ööpäevaringselt. Jätke sellelaadseid sõnumeid lipikutega peeglile, öökapile või tema märkmiku vahele. Edu on kindel. Ka e-mail on omal kohal. Peaasi, et kõik märgid tõendaksid justkui uue vastastikuse armuvärskuse teket.

2. Kirjutage ka käsitsi.

Arusaadav ju, et e-mail on tänapäeva mugav moodus asjade ajamiseks. Kuid klassikaline käsitöö muutub seda väärtuslikumaks, mida harvemini pastaka pihku võtad. Küllap su kallim oskab seda siis ka hinnata. Ja mis oleks veel kaunim kink, kui üks pikk ja romantiline armastuskiri. Ärge jumala eest seda välja printige, sest nii saab kiri hoopiski ametliku või mitte just eriti romantilise maigu.

3. Viige kallim kuskile välja.

Alati ei pea nelja seina vahel jõule tähistama. Ilusad valged pühad võivad hoopiski mõnusamad olla, kui linnas tuledevalgel või mere ääres pikniku pidada. Kuum hõõgvein termosesse, kelgud või suusad kaasa ja metsa matkale. See on kõigest üks võimalik variant. Neid on veel tuhandeid, tarvitseb vaid mõelda, mis meeldib sinu kallimale. Loomulikult võiks minna ka pidulikumasse kohta õhtusöögile, kui seda rahakest vaid jätkub.

4. Valmistage tema lemmiksuupiste.

Tunnete ju oma kallimat kõige paremini. Kui talle maitsevad lihapirukad, küpsetage neid. Kui miski muu, siis tehke muud. Peaasi, et kallim mõistaks, et tema peale on mõeldud. Ja tagatipuks serveerige neid päkapikukostüümis ning ongi jõul meeldivalt veedetud. Minimaalse majandusliku hävinguga.