EBSi ja Tehnopoli koostöös loodud programm keskendub praktiliste teadmiste andmisele tehnoloogiapõhise start-upi käivitamisel ja juhtimisel.

„Idufirmad ehk start-upid tegutsevad kiiresti ja nende arendatavad tooted või teenused on tihti seotud kiiresti muutuva tehnoloogiaga. Traditsioonilised juhtimismeetodid idufirmade puhul ei tööta. Tahtsime tudengitele läbi ettevõtjate endi edasi anda tunnetust, arusaama ja kirge, millega idufirmade juhid igapäevaselt töötavad,“ kommenteeris programmi koordinaator, Tehnopoli Startup Inkubaatori kogukonna eest vastutav Triin Mahlakõiv.

Õppeprogrammis osalenud tudengid väärtustavad ennekõike praktilisi teadmisi ja kogemusi. Mitmed tudengid otsustasid end ettevõtjana ka proovile panna.

Programmi läbinud juba tegutsev ettevõtja Kristo Peterson hindas võimalust tutvuda iduettevõtlusega palju tegutsenud inimestega ning tasakaalu teoreetilise osa ning praktiliste oskuste vahel. „Kõige enam sain innustust rahvusvahelise iduettevõtluse kogukonnaga tutvumiseks ja ühinemiseks ning lisalaengu oma ettevõtte veelgi globaalsemaks arendamiseks. Selle toel küpses ka mõte Hollandisse laienemiseks, kus praeguseks tegutsemas juba kohalik meeskond,“ ütles Peterson.

Richard Kivimäele jäid kursuselt kõige paremini meelde kokkupuuted juhtivate spetsialistidega ning palju kasulikku infot idufirmade käivitamise võimalustest. „Õppekava käigus külastasime mitmeid erinevaid idufirmasid ja nägime enda silmaga kuidas töö ja töökeskkond välja näevad. Sain isiklikult väga palju innustust ja kas tänu kursusele või mitte, aga sügisel asutasin ka enda ettevõtte,“ kommenteeris Kivimäe.

Tehnoloogiaettevõtluse moodul on üks EBSi Ettevõtluse ja ärijuhtimise eriala spetsialiseerumissuundadest. Õppeprogrammi raames annab tugeva tehnoloogiapõhise kompetentsiga Tehnopoli mentorite ja äriinkubaatori meeskond praktilisi teadmisi ärimudeli koostamise, äriidee valideerimise, kliendi tagasiside kogumise, tootearenduse, ekspordi käivitamise ning investeeringute kaasamise kohta. Olulisel kohal on ka iduettevõtete tulevaste juhtide juhiomaduste ja mõtlemisloogika arendamine.

Jaga
Kommentaarid