Nimelt tuli mulle see olukord meelde, kui ma tahtsin otsida oma ammu kadunud vanavanaisa kohta infot. Minu vanavanaisa jäi kadunuks Teises maailmasõjas. Kuigi mina ei ole teda kunagi näinud, on mul ikkagi suur huvi teada saada, kuhu ta kadus või mis temaga juhtus. Tean ainult tema kohta seda, et ta oli kooliõpetaja ja direktor.

Kui internetist otsisin vanu artikleid, ajaloouurimusi ja teisi jutte, siis lugesin väga palju ajaloolist infot, mis võiks puudutada ka minu vanavanaisa, aga siis avastasin, et Eestis eksisteeris veel keegi minu vanaisa-nimeline isik ja suur osa nende iseloomustusest klappis, mõlemad olid kooliõpetajad, mõlemal oli sama nimi, ja mõlemad elasid Eestis.

Selle teabega pidin suure osa otsitud materjalist ära kustutama, sest sellega polnud midagi teha enam. See oleks lihtalt huvitav teave minule ja teistele suguvõsaliikmetele, sest võib öelda, et teda teavad ja teadsid paljud inimesed minu suguvõsast ja mujaltki. See on asi, mida ma hakkan ehk kunagi veel tõsisemalt uurima.