Võistlustulle asuvad 19 parimat klassikaliste kokteilide valmistajat ja 4 showbaarmeni üle Eesti. Iga võistleja peab valmistama eelvoorus 8 minuti jooksul 5 alkoholivaba kokteili, kusjuures iga kokteil peab sisaldama vähemalt 10 cl kraanivett. Kokteile hindavad Eesti parimad sommeljeed, kelle hinnatud tulemuste põhjal pääsevad finaali 6 parimat kokteilivalmistajat. Parim kokteilivalmistaja ehk tulevane Eesti meister sõidab suvel Eestit esindama alkoholivabade kokteilide maailmameistrivõistlustele Prahasse Tšehhi Vabariiki. Parima noore kokteilivalmistaja tiitlile kandideerivad Tallinna Teeninduskooli õpilased, kes panevad oma oskused proovile õpilaste arvestuses.

Tallinna Teeninduskool toetab alkoholivabade kokteilide võistlust kui head võimalust propageerida tervislikku eluviisi ja anda õpilastele võimalus õppida oma ala meistritelt. Tallinna Teeninduskooli direktori Meeli Kaldma sõnul võõrustab kool rõõmuga Eesti baarmenite meistrivõistlusi. „Võimalus kaasa aidata organiseerimisel ja vaadata proffide võistlemist annab õpilastele suurepärast eeskuju, millise tasemeni võib välja jõuda ja kuidas oma oskusi arendada. Väga oluline selle võistluse juures on ka aspekt, et võisteldakse just alkoholivabade kokteilide valmistamises, näidates, et suurepäraselt saab aega veeta ja lõõgastuda ka alkoholivabasid kokteile nautides.“

Võistluse korraldamisega tähistab EBA oma 20. sünnipäeva. EBA president Margit Kikase sõnul on võistluste eesmärk: “Propageerida alkoholivabu kokteile ja väärtustada baarmenide professionaalsust. Teadvustada laiemale üldsusele, et Tallinna Veest ehk kraaniveest on võimalik valmistada originaalseid ja tervislikke kokteile.”

Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp sõnul on: “Kraaniveel on väga hea kvaliteet ja julgustame kõiki kraanivett jooma ja nendest ka kokteile tegema.”