„Taevalaotuses põimuvad sündmused kahes Eesti taasiseseisvuse juures märgilise tähendusega paigas: helimäng Tallinna Lauluväljakult ja ilutulestik Tallinna Teletornist, esmakordselt ühendatakse linna eri paigust klassikalise muusika elav esitus ning säärane taevatulede vaatemäng,“ ütles sündmuse ellukutsuja ja Royal Experience’i loovjuht Lehari Kaustel.

Ilutulestiku eest vastutava Soome ettevõtte Pyrocomi juhi ja staažika pürotehniku Sami Tammi sõnul on tegemist küll tehniliselt keeruka ettevõtmisega, kuid tulemus on tõeliselt efektne. „Saluut, mis paiskub taevasse üle 170 meetri kõrguselt, võimendub ligi sajakordselt. 20. augustil on see nähtav igalt poolt, kust on näha Teletorni,“ ütles Tammi.

Raadio 2 eetris kõlab 20. augusti õhtul kell 21-22 sündmusele pühendatud erisaade "Saluut!", kus kell 21.45 toimub otselülitus Lauluväljakule edastamaks ERSO ja Rein Rannapi Ruja hittide kontserdi lõpulugu. Televisiooni vahendusel on võimalik lõpulugu koos ilutulestikuga jälgida “Seitsmesed“ erisaatest telekanalis TV3.

Tallinna Teletorn avati ringhäälingu saatekeskusena 1980. aastal koos teiste olümpia purjeregatiks rajatud objektidega. 314-meetrise ja 20 000 tonni kaaluva betoonehitise projekteerisid Juri Sinis ja David Baziladze ning selle ehitamine algas juba 1975. aastal. Alates 2012. aastast töötab Teletorn elamuskeskusena, mis on hinnatud sihtkohaks nii sise- kui välisturistide jaoks ja kuulub kolme Tallinna kõige enam külastatud objekti hulka. Septembri lõpuni on Teletorn avatud iga päev kell 12-21.