Näiteks avapäeval, 15. juulil, astuvad Tartu Lauluväljakul üles legendaarsed “I’m Too Sexy“ vennad ansamblist Right Said Fred ja seejärel 90ndate tuntumaid poistebände East 17. Laupäeval, 16. juulil, vallutavad aga Elva Laululava Inglismaa popstaarid Samantha Fox ja Londonbeat. Mõlemil päevil avatakse väravad kell 18.00, Eesti esinejad alustavad kell 20.00 ja välismaised kell 21.00 — Tartus esineb Nancy ja Elvas Merilyn Uusküla ning mõlemat õhtut juhib legendaarne meelelahutuskorüfee Allan Roosileht.

Right Said Fred sai üleöö kuulsaks 1991. aastal hittlooga “I’m Too Sexy”, mille MTV-s laialt kedratud video on ilmselt üks meeldejäävamaid 90ndate meheilu propageerijaid selles žanris. Laialdaselt olid armastatud ka nende järgmised singlid “Don’t Talk Just Kiss” ja “Deeply Dippy”. Vennad on jätkanud oodatud esinejatena sellest ajast saadik ning on välja andnud tervelt 8 albumit.

East 17 hullus ei läinud kindlasti mööda Eestist — 90ndate üks populaarsem briti artist on müünud ligi 20 miljonit albumit ja olnud kõmumeedia lemmik juba algushetkedest saadik. Nende hittlood “House Of Love”, “It’s Alright”, “Stay Another Day” ja paljud teised on retromuuska kullavaramu kustumatud pärlid.

Samatha Fox oli 80ndatel üks briti tuntuimaid ja pildistatumaid modelle, kes tegi peadpööritava karjääri mitte ainult kaanestaarina, vaid tema 1986. aastal loodud ihalev ood armastusele “Touch Me (I Want Your Body)” viis ta kiirelt edetabelite tippu nii siin kui sealpool ookeani. “I Surrender (To The Spirit Of The Night)” ja mitmed teised hitid on Samantha Foxile andnud kindla koha meie popmuusika klassikas.

Londonbeati visiitkaardiks on kindlasti nende hitt “I’ve Been Thinking About You”, millele järgnenud lood “You Bring On The Sun” ja “A Better Love” on briti popbändist teinud väga oodatud külalise retrokontserditel.