Alguse sai bänd Tallinna 10. keskkoolist ehk siis praegusest Nõmme Gümnaasiumist. Jaagup Kreem hakkas tegema bändi 1987. aastal, õppides siis 7. klassis. Esialgsesse koosseisu kuulusid Jaagup Kreem, Tiit Must, Arno Veimer ja Margus Paalamaa. 20 aasta jooksul on bändist läbi käinud mitmeid nimekaid muusikuid. Näiteks Arno Veimer ehk Arch, Sulev Müürsepp ehk Sulliwan, Eimel Kaljulaid, Sven Valdmann, Andres Toome, Margus Valk ja Indrek Timmer. Hetkeseisuga on bändi koosseisus viis liiget. Harmo Kallaste, Roland Puusepp, Henno Kelp, Elmar Liitmaa ja Jaagup Kreem. Ainsana on algusest peale bändi koosseisus olnud raudvara Jaagup Kreem.

Aastate jooksul on välja antud 11 albumit: “Lõputu päev” (1994), “Minu väike paradiis” (1995), “Pühertoonia” (1997), “Kuld” (1997), “Singapur (1998), “Head Uudised” (2001), “Risk” (2001), “Kuutõbine” (2003), “Go Live 2005” (2005), “Nagu esimene kord” (2006), “Romeo & Julia” (2006). Kahest albumist — “Kuld” ja “Head uudised” on välja antud ka kordustrükk. Müüduim album on “Kuld”, kus peal on ballaadid läbi aastate. Seda osteti lausa 22 000 — 25 000 eksemplari! Vahepeal oli kuulda ka juttu, et tuleb album R2 unplugged live’ist kuid praegu on see idee kalevi alla pandud.

Terminaator on osalenud kolmes Nukuteatri muusikalis, mis kõik on saanud publikumenukiks. Need on “Risk” (2001), “Grease” (2004) ja “Romeo & Julia“(2006). “Risk” on täiesti kodumaine muusikal. Sinna kirjutatud laulud on Jaagup Kreemi ja Elmar Liitma originaallooming. “Riskile” pidi tulema ka teine osa, kuid praguseks on selline plaan soiku jäänud.

Bändil on mitmeid auhindu. 1992. aastal võideti noorte bändide festival Rock In. Samal aastal esines Terminaator juba Rock Summeri pealaval.1998 aasta saadi Kuldne plaat, kaks auhinda — aasta parim bänd ja aasta plaat. 2001. aastal oldi Muusikaauhindade jagamisel publiku lemmik. 2003. aastal ajakirja Stiina lemmik. Raadio 2 aastalõpu edetabeli võitja on Terminaator olnud lausa kaks korda. 1995. aastal lauluga “Juulikuu Lumi” ja 1992. aastal lauluga “Romula”. Pikalt on püsitud ka erinevate raadioedetabelite eesotsas ja võidutsetud kunagises muusikasaates “7 vaprat”.

Suuremad hitid on olnud “Ainult sina võid mu maailma muuta”, “Juulikuu lumi”, “Romula”, “Kaitseta”, Ingli puudutus”, “See ei ole saladus”, “Carmen”, “Ajateenija”, “Kui kuningas nutab”, “Vastasmaja aknad” ja “6 jalga niisket maad”. Terminaator on esinenud mitmetel vabaõhukontserditel nii Eestis kui ka välismaal. Välisriikidest on Terminaator esinemas käinud Soomes, Lätis ja Leedus. Eestis olid väga populaarsed ka tasuta katusekontserdid Välisministeeriumi katusel, mida praeguseks enam ei korraldata. Talvisel hooajal saab Terminaatorit kuulamas käia erinevates klubides, pubides ja kui nad parasjagu mõnest muusikalist osa võtavad, siis ka nende etendustel. Tänaseks on Terminaator andnud üle 800 kontserdi. Üle Eesti on tehtd mitmeid tuure. Nendest viimane oli 2006. aasta tuur koos Nexuse ja Toe Tagiga.

Kuna käesolev aasta on Terminaatori juubeliaasta, on selleks puhuks lubatud, et korraldatakse ka midagi erilist. Ja üks eriline asi on juba tehtud: Raadio 2 live unplugged kontsert vaid sajale inimesele — sellist asja ei toimu just eriti tihti. Loodetavasti tuleb uus tuur ja äkki isegi uus plaat.

Nagu näha, pole tegemist mõne pealiskaudse bändiga. Kahekümne aasta jooksul on saavutatud nii palju, et on aru saada — see on ajalooga kollektiiv. Palju nendesarnaseid Eestis ei ole, nimetada võiks veel ehk vaid J.M.K.E.d ja Vennaskonda, kuid auhindade poolest ei paku nemadki konkurentsi. Seega soovin omalt poolt juubilarile palju õnne ning pikka iga ning loodan, et kahekümne aasta pärast on saavutuste rida kaks korda pikem.