Tartu Tervishoiu Kõrgkooli õe õppekava tudengi Liina Pressi sõnul on rakenduskõrghariduse suurimaks eeliseks praktikad ja seal kogetu. „Kavalalt praktikakohti valides on võimalus saada näiteks ülevaade kõikidest Eesti haiglatest ja nii mõneski praktikabaasis pakutakse tublimatele praktikantidele ka tööd,“ lisab ta.

Õppemahust moodustab suure osa (kuni 40%) praktika, samuti on õppehoones olemas väga heal tasemel simulatsioonikeskused. Ämmaemandaks õppijate kasutada on elutruu sünnitav simulatsiooninukk ja 25-nädalane, enneaegne vastsündinu, mis vastab samas vanuses vastsündinu suurusele ning on realistlik ka oma funktsioonide poolest. Lisaks on kõrgkoolis olemas kogu palatikorpus erinevate mannekeenidega, põhjalikult sisustatud laborid ja massaažiklass, röntgeni, ultraheli jt diagnostilised aparaadid. Seega on õpingud praktilised ja seetõttu põnevad, samas tuleb arvestada, et õppejõudude nõudmised on kõrged ja järeleandmisi ei tehta.

Õpingute juures on suur pluss kindlasti ka see, et igaüks, kes huvi üles näitab, saab mõne programmi raames ka osa õpingutest välismaal teha. Lõpetanutel on võimalus jätkata õpinguid – kutsehariduse õppekavade lõpetajatel kõrghariduses ja rakenduskõrghariduse tasemel lõpetanutel magistriõppes. Lisaks on vilistlaste seas neid, kes on edukad ettevõtluses.

Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis saab omandada kõrgharidust õe, eriõe, ämmaemanda, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti, füsioterapeudi ja radioloogiatehniku erialal. Kutseõppes on võimalik õppida lapsehoidjaks, hooldustöötajaks, erakorralise meditsiini tehnikuks, massööriks ja tegevusjuhendajaks.

2017. aasta sügisest korraldab kõrgkool bioanalüütikute õpet Tallinnas koostöös Ida-Tallinna Keskhaigla, Lääne-Tallinna Keskhaigla, Põhja-Eesti Regionaalhaigla ja Tallinna Lastehaiglaga.

Noorte infomessiTeeviit 2016noorteinfo tegevust rahastatakse haridus- ja teadusministri kinnitatud ning Eesti Noorsootöö Keskuse poolt elluviidava ESF-ist kaasrahastatud programmis “Tõrjutusriskis noorte kaasamine ja noorte tööhõivevalmiduse parandamine” kirjeldatud tegevuste raames.

Jaga
Kommentaarid